Riverdale Sezonul 4 Episodul 16: The Locked Room

Riverdale Sezonul 4 Episodul 16

ATENȚIE! Acest articol conține SPOILERE! Dacă nu ai apucat să vezi Episodul 16 din Sezonul 4 al serialului Riverdale, îți recomand să te oprești din citit și să te întorci, dacă îți dorești, abia după ce ajungi la zi.

Riverdale Sezonul 4 Episodul 16

Ultima dată rămăsesem la pesudo-moartea lui Jughead Jones și la idila dintre Betty și Archie. Dacă facem o călătorie în timp, ne amintim că primul sezon debuta de fapt cu o tânără Betty îndrăgostită de copilul vecinilor. Ați ghicit: Archie! Ce doi au fost dintotdeauna buni prieteni, însă Archie nu a văzut niciodată ceva mai mult între ei, asta până la apariția planului malefic de a înscena moartea lui Jughead.

Se pare că piatra, scena de la morgă, înmormântarea, chiar și întreg scandalul amoros au fost uneltite de Betty și Charles, în încercarea lor disperată de a-i demasca pe Donna și Bret. Doar că aceștia nu sunt tocmai proști, Donna fiind încă de la început suspicioasă cu privire la întreaga mascaradă.

Așadar, ce s-a întâmplat de fapt? Jughead și Betty au decis să însceneze tot, pentru a-i demasca pe nemernicii de la Stonewall Prep. Au mers atât de departe, încât l-au lăsat chiar și pe FP să fiarbă puțin. Cu toate astea, planul lor a trebuit împărtășit și cu ceilalți, pentru a-i asigura că Jughead este bine. Inclusiv Hermosa, știți voi, sora nașpa a lui Veronica, a aflat de acest plan, ba chiar s-a oferit să îi ajute.

Se pare că trio-ul de excepție Betty Jug și Charels, au decis să construiască acest plan pentru a-și da seama cine era de fapt în spatele crimelor din Baxter Brothers. Ne întoarcem așadar la acea serie de romane polițiste în care era implicat și bunicul Jones. De fapt, acesta reintră în scenă cu confesiuni puternice. Mai exact, acesta recunoaște că a fost obligat să fugă, însă ce bine că au apărut copiii băgăcioși: ala. grupul vesel din Riverdale, care l-au salvat și i-au oferit vechea viață înapoi.

Donna, Bret și ceilalți înfumurați recunosc că au vrut să îl ucidă pe Jud, dar și-au dat seama de mult timp că blondina punea ceva la cale. Aceasta a reușit să le găsească punctul slab, iar acum ei sunt interogați de FP. Sadly, niciunul dintre ei nu ajută prea mult ancheta, în special datorită legăturilor pe care le au, prin prisma statutului lor social.

Domnul Dupont iese drept țap ispășitor, dar ca orice alt cadru didactic de la Stonewall Prep, acesta alege să se sinucidă, aruncându-se pe geam. Ce dacă în sală mai erau 10 oameni? A fugit neobservat spre geam, s-a aruncat și dus a fost. Misterul devine din nou unul greu de deslușit.

Betty se întoarce la o ultimă confruntare cu Donna. Aceasta era pregătită să se transfere către o nouă școală, crezând că problemele ei s-au încheiat, urmându-și cariera, și anume aceea de nouă autoare a unui roman Baxter Brothers. Înă surpriză! Betty a aflat că Donna avea un motiv, deoarece Donna era nepoata colegei lui Dupont, de unde el a furat personajul lui Tracy True. Ceea ce înseamnă că Donna voia să își răzbune familia.

Nu știm dacă Donna va lovi din nou, ori dacă va alege să se întoarcă mai puternică. Ce știm în schimb este că Veronica și Jughead nu au fost foarte încântați de cuplarea, fie ea falsă, a lui Archie și Betty. Cei doi au îndoieli și se întreabă dacă nu cumva există și sentimente la mijloc. Ba chiar apare o scenă în care Archie scrie un mesaj flirty către ponytail, dar decide să îl șteargă înainte de a da send.

Următorul episod va apărea pe 15 aprilie și trebuie să recunosc că oricât de adorabil ar fi cuplul Jug+Betty, parcă tot îmi doresc să continue idila cu Archie și Betty, așa cum era programat de la începutul serialului.

Următorul episod nu este doar un mini-musical, ci un adevărat drag-show!

Vezi ce s-a întâmplat în celelalte episoade:

Sursa foto: IMDb