Riverdale Sezonul 4 Episodul 1 – ce se întâmplă pe scurt

Riverdale sezonul 4 episodul 1

Riverdale Sezonul 4 Episodul 1 este dedicat regretatului actor Luke Perry, care a murit subit în data de 4 martie anul acesta. Luke a fost genul de actor care a unit generații, fiind admirat de părinții noștri în serialul Beverly Hills 90210, dar și de generația tânără în Riverdale. Serialul disponibil pe Netflix și The CW a debutat în anul 2017, iar Luke Perry îl interpreta pe Fred Andrews, tatăl lui Archie Andrews și singurul personaj care chiar era bun cu toată lumea.

Atenție, acest articol conține spoilere! 

Deoarece de-a lungul anilor am considerat Riverdale drept un serial slab, tras de păr, ori care pur și simplu nu merită hype-ul, am decis să privesc sezonul 4 cu alți ochi. În seara premierei, Lili Reinhart a postat un insta story în care dedica întreg sezonul lui Luke, motiv pentru care cred că a fost foarte multă presiune pe întreaga echipă care se ocupă de acest serial. Nu doar că au fost nevoiți să îl scoată pe Luke din peisaj într-un mod demn și să schimbe cel mai probabil părți importante ale scenariului, dar acum trebuie să și convingă fanii că serialul nu și-a pierdut vlaga și că acest nou sezon poate fi bun.

Riverdale sezonul 4 episodul 1

Ce se întâmplă în episodul 1 din sezonul 4?

Episodul începe cu o scenă deja specifică serialului Riverdale: Jughead în rolul de narator, întorcându-ne astfel la atmosfera din primul sezon. Micul orășel Riverdale este în febra pregătirilor pentru 4 iulie, iar scena se mută către cei 4 protagoniști (Veronica, Archie, Betty și Jug) luând masa la Pop’s.

Archie primește un telefon și află vestea pe care nimeni nu dorea să o audă, dar știam că va veni încă de sezonul trecut: tatăl lui este mort. Felul în care au ales să îi omoare personajul este unul destul de potrivit aș spune eu, sacrificându-se pentru a salva pe altcineva. Se potrivește cu personajul interpretat și setează o atmosferă cumva liniștitoare deoarece în primul episod din acest sezon nu mai avem conflicte majore între găști.

Protagoniștii se întâlnesc apoi pentru a depăna amintiri despre momentele în care Fred Andrews i-a ajutat și ni se dezvăluie faptul că a fost ca un tată pentru ei toți. Dacă urmăriți actorii pe Instagram, este interesant de observat faptul că și în realitate au declarat lucruri asemănătoare, Luke fiind o parte foarte importantă a carierei lor. Epsiodul devine astfel modul lor de a-și lua la revedere încă o dată de la actor, lăsând la o parte toată nebunia SF cu care Riverdale ne obișnuise în sezonul 3.

Pe parcurs Archie află detalii vitale despre moartea tatălui său și episodul se încheie cu un discurs emoționant redactat de Jughead, în stilul său specific. Cum spuneam mai sus, este un episod destul de liniștit, ținând cont de modul în care Riverdale obișnuia să ne livreze acțiunea până de curând. Din punctul meu de vedere, sezonul acesta vom vedea protagoniști maturi și cel mai probabil, acțiunea se va muta către zona de dramă, lăsând la o parte elementele SF. Consider că aceasta ar fi taiectoria corectă, dar nu știi niciodată cu ce te va surprinde data viitoare acest serial.

Sursa foto: IMDb