Finch App – aplicația de setare și urmărire a obiectivelor

Finch App

Când vine vorba de setarea și urmărirea obiectivelor le-am încercat pe toate. De la simplul carnețel, la moodboard și sheet-uri în notion, am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a-mi organiza cât mai bine task-urile și goal-urile. Dintre toate acestea, o aplicație e cea care a reușit să mă facă să mă țin de treabă, într-un mod simplu și chiar fun.

Ce este Finch App

Finch App este numele unei aplicații de self care, prin intermediul căreia poți crește un caracter, cu ajutorul unor sarcini zilnice pe care le setezi după bunul plac. 

Ce îmi place mult la această aplicație este că fiecare caracter poate fi personalizat prin culori, haine, accesorii și decoarea unei camere dedicate. De asemenea, caracterul călătorește în diverse colțuri ale planetei, crește dacă îți duci la bun sfârșit sarcinile și are la rândul său grijă de micro-pets, alte mici caractere drăgălașe pe care le descoperi pe parcursul utilizării aplicației. Pe scurt, caracterul din Finch App e ca un Tamagotchi de care trebuie să ai grijă, prin simpla bifare a unor task-uri. 

Foarte important de menționat mai este faptul că aplicația este gratuită. Poți opta pentru varianta premium pentru a susține creatorii și a debloca mai multe funcții, însă versiunea free conține deja cam tot ce ai nevoie. 

Cu ce te poate ajuta această aplicație

În aplicație poți opta pentru o serie de goal-uri prestabilite precum bea apă/ dă-te jos din pat/meditează și așa mai departe, ori îți poți crea propriile obiective, pe care le poți seta să se repete zilnic, săptămânal sau lunar. 

Poți adăuga task-uri din diverse arii, precum sănătate, meditație, sport, acte de bunătate, precum, dar și diverse exerciții de reducere a anxietății, ori face însemnări ca într-un jurnal pentru a reflecta asupra unor situații, sau pur și simplu pentru a te elibera de gândurile negative.

În plus, dacă alegi varianta premium, aplicația oferă o serie de funcții care să te ajute să te relaxezi. Spre exemplu, dacă vrei să faci mișcare, Finch app îți va lista câteva exerciții ușoare pentru stretching, ori crea o mică rutină care să te facă să îți intri în formă. Dacă în schimb vrei să înveți să meditezi, aplicația te va ghida printr-o serie de exerciții de respirație, iar dacă vrei să adormi mai ușor, poți alege din selecția de white noise sounds. 

Fie că ai varianta free sau paid, odată ce ți-ai bifat task-urile, caracterul va reveni cu diverse întrebări și cadouri, care să te motiveze. În plus de asta, în funcție de cât de activi ești, îl/o ajuți să crească dintr-un pui, într-un adult dornic să exploreze lumea alături de tine. 

Pentru mine, pe lângă starea de bine pe care o resimt atunci când bifez diverse lucruri din listă, aplicația îmi oferă o selecție vastă de accesorii, haine și mobilier pentru caracterul pe care îl cresc, fapt ce mă entuziasmează de fiecare dată.

Finch: Self Care Pet se poate descărca gratuit din App Store și Play Store, iar în prezent are peste 1 milion de utilizatori.