A Quiet Place revine în cinematografe

a quiet place

Filmul meu horror preferat revine în cinematografe, kind of. A Quiet Place este genul acela de film care reușește să te sperie fără să îți arate ceva grotesc, călugărițe posedate, ori zombie. Plin de jumpscare și cu un acting bazat pe priviri și limbajul semnelor, îmi place fiindcă îl pot urmări fără teama că o să am coșmaruri noaptea. Asta sunt, un om fricos, care își pune mâna la ochi când pe ecran apare bau-bau.

Universul A Quiet Place

A Quiet Place a avut premiera în 2018, fiind o poveste creată de John Krasinski, în care și joacă, alături de soția sa, Emily Blunt. Filmul este un horror SF care ne arată o lume post-apocaliptică, în care oamenii trebuie să facă liniște. La orice zgomot, niște creaturi ciudate (dar care rareori apar pe ecran) își fac apariția și ucid tot ce le stă în cale. Astfel, oamenii rămași se adaptează, trăind în liniște, în întuneric, cât mai departe de zgomot.

Succesul filmului a fost răsunător, iar doi ani mai târziu a apărut A Quiet Place Part II, în care a jucat și Cillian Murphy. A doua parte a filmului continuă povestea, arătându-i pe protagoniști cum se luptă să supraviețuiască și să facă față noii realități. Ce este diferit de data aceasta, este faptul că următorul film al seriei este de fapt un prequel.

A Quiet Place: Day One, după cum spune și numele, spune povestea momentului în care a început nebunia. O să aflăm în sfârșit când a început totul, ce s-a petrecut în prima zi de dezlănțuire a haoului și cât de repede și-au dat oamenii seama ce trebuie să facă.

Lupita Nyong’o, Lupita Nyong’o și Djimon Hounsou vor fi protagoniștii acestui film și abia aștept să îi văd. Acum trebuie doar să îmi adun curajul până în vară, când pelicula va fi disponibilă în cinematografe.

Trailer A Quiet Place: Day One