Cele mai bune cărți din 2023

cele mai bune cărți 2023

Am citit 49 de cărți și ca în fiecare an, îmi place să mă uit în spate să văd ce mi-a plăcut, ce nu și ce aș vrea să schimb la obiceiurile mele de citit. Așadar, să trecem la cele mai bune cărți pe care le-am citit în 2023.

Cele mai bune cărți din 2023

TLDR; le poți vedea și aici:

În anul ce tocmai s-a încheiat am parcurs 49 de cărți, deși îmi setasem să citesc 100. Asta este, nu am reușit să îmi ating goal-ul, iar pentru 2024 am decis să îmi setez un obiectiv mai realist. Dintre cele 49 de titluri, cele mai bune cărți din 2023 sunt:

Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare

Am citit cartea cu doar câteva zile înainte de lansarea filmului, fiindcă îmi doream să fiu la curent cu tot ce se întâmplă și să știu ce așteptări să îmi formez. Recomand atât cartea, cât și filmul, pe ambele le consider opere de artă, însă nu la nivelul trilogiei Hunger Games. Poți comanda cartea aici.

Educated

Am citit în sfârșit Educated de Tara Westover și am înțeles hype-ul. Este o carte biografică foarte interesantă, care ne arată că există iubire, chiar și pentru acele persoane care ne fac rău. O găsești aici.

nu mă întrerupe

Încerc de câțiva ani să introduc și poezie în rândul cărților pe care le citesc, iar acest volum de la Cătălina Stanislav s-a potrivit perfect. Scrie frumos, îndrăzneț și foarte pe sufletul meu. Găsești cartea aici.

Misery

Nu sunt fană Stephen King. Asta e, am spus-o! Nu îmi place genul horror, fiindcă mă sperie foarte rău, dar îmi doream să citesc Misery și mi-a plăcut la nebunie. Dacă ești în căutarea unui roman scary, fast-paced, cu puține personaje și cu twist la final, aceasta e cartea perfectă pentru tine și o găsești aici.

Cum să oprești timpul

Matt Haig este un autor cu care am o relație de love/hate, fiindcă ba îmi place ce scrie, ba mi se pare că se repetă. Cum să oprești timpul e o încercare a sa de roman fantasy și i-a ieșit destul de bine. Îndrăznesc să spun că mi-a plăcut mai mult decât Viața invizibilă a lui Addia LaRue, ambele romane fiind despre călătoria în timp. Găsești cartea aici.

PARIS The Memoir

Nu putea să lipsească un memoir din această listă, iar în 2023 m-a impresionat povestea lui Paris Hilton. O recomand în mod special în format audiobook, narată chiar de către Paris. Poți comanda cartea în format fizic aici.

Seria Heartstopper

Ca și anul trecut, recomand, din nou, seria Heartstopper. Este seria mea preferată și am să o tot recitesc până mă voi plictisi de ea. Slabe șanse să se întâmple asta, mai ales fiindcă abia ce a apărut volumul 5 și în 2024 apare sezonul 3 al serialului. Primul volum îl găsești aici.