Riverdale Sezonul 4 : Rezumatul episoadelor 5 și 6

Riverdale sezonul 4

Am revenit cu rezumatul celor mai recente episoade din Riverdale sezonul 4. Am rămas puțin în urmă fiindcă apar atât de multe personaje noi și întorsături de situație încât mă gândesc serios dacă să continui să mă uit la serial sau nu. Relația mea cu Riverdale a fost de love & hate încă de la început. Nu prea mai înțeleg ce se întâmplă și încotro intenționează scenariștii și regizorii să meargă, însă e clar că mai avem mult de așteptat până vom afla deznodământul final.

Atenție! Acest articol conține spoilere!

Riverdale Sezonul 4 este un mix între mystery, teenage drama și what the heck am i watching?

Riverdale sezonul 4

Ultima oară rămăsesem la moarta lui Edgar. El a fost împușcat de mama lui Betty (Alice) și se pare că pur și simplu storyline-ul lui s-a evaporat odată cu acel costum penibil pe care îl purta. Cu toate acestea, Polly i-a rămas fidelă. Ce se întâmplă cu ea? Nu aflăm nimic. În schimb, protagoniștii se confruntă cu probleme noi. Ne-am obișnuit cu asta, însă câte mai poate îndura grupul vesel?

Ce se întâmplă în episodul 5?

Deși este un episod care se concentrează doar pe cei 4 protagoniști, se întâmplă atât de multe lucruri încât doar le voi înșirui. Ce legătură au unele cu altele? Se vor folosi regizorii de aceste momente înviitor sau le vor îngropa ca pe Edgar sau Black Hood? I have no idea! Așadar, ce se întâmplă pe scurt în episodul 5 sezonul 4 din Riverdale:

  • Jughead află mai multe despre bunicul său care a urmat cursurile aceluiași liceu fancy;
  • Episodul este axat pe procesul lui Hermione Lodge, în timp ce Betty e dubioasă și Archie încearcă să îi apere pe copiii din centru costumându-se ca Black Hood. Smart move Archie!
  • Veronica află că are o soră…is this the family season? Surioara pare rea deoarece îl ajută pe Hiram să iasă din pușcărie, iar acesta își declară degajat candidatura pentru postul de primar al orașului Riverdale. Poziție ocupată de cine înainte? Exact, de soția lui!
  • Lui Betty i se confirmă că are Serial Killer Genes, dar când află că și Charles le are, se decide să îl urmărească. Ce vrea Charles? De ce a rămas în Riverdale? Ce ascunde? Personajul lui e foarte misterios, dar și foarte pushy. Nu știu în ce situație reală cineva l-ar crede pe cuvânt pe un om care apare din neant ,,hey i am your brother!” doar că Betty nu e tocmai cel mai smart personaj.

Finalul episodului (așa cum ne-a obișnuit în acest sezon Riverdale) prezintă o scenă din primăvară. Așadar, suntem din nou transportați în viitor către o scenă în care FP Jones îi arestează pe Archie, Betty și Veronica pentru infracțiunea de omor! Victima? Jughead! What the…? Cred că acesta este momentul oportun să pun pariu că Jug nu va muri, poate doar va dispărea. Să fim serioși, Jug e singura parte bună a acestui serial.

Ce se întâmplă în episodul 6?

Episodul 5 este diferit pentru că în sfârșit apare Cheryl și aflăm ce naiba se mai întâmplă cu păpușa și Jason. Also, au loc câteva scene disturbing și fiecare personaj pare să ia decizii din ce în ce mai proaste.

  • Sadly, Cheryl, continuă să îl țină pe împăiatul Jason în capelă, dar are coșmaruri cu păpușa ciudată;
  • Betty continuă să îl suspecteze pe Charles de ceva dubios și astfel aflăm că el și Chuck încă au chimie (ok, ce am ratat, când au fost ăștia împreună??)
  • Archie încă are probleme cu Dodger, un tip care îi convinge pe copii să comită ilegalități în schimbul unor jocuri, pizza și ceva bani de buzunar. În opinia mea, storyline-ul lui Archie se duce foarte mult în jos sezonul acesta și nu prea îi mai înțeleg rolul în serial;
  • Jughead primise ca temă să scrie propria sa versiune a unui roman dintr-o serie de succes de cărți polițiste, doar că descoperă că autorul original al seriei a fost chiar bunicul său. Nici aici nu înțeleg de ce continuă să meargă la acea școală fancy care clar nu este de el fiindcă elevii sunt niște bogătani țâfnoși, dar dacă asta nu era de ajuns, profesorul lor se aruncă în plin curs pe geam;
  • Hiram se întoarce în casa Lodge alături de familia sa în formulă completă. Se pare că timpul petrecut în pușcărie (aka. pușcăria pe care o deține) l-a înmuiat și acum vrea să se apuce de o afacere cu rom și să facă o donație către centrul lui Archie. E clar că nu îl credem pe cuvânt! Omul ăsta e rău, dar presupun că scenariștii l-au îmblânzit în acest episod pentru ca el să îi poată spună condoleanțe lui Archie fără să îi mai pună din nou viața în pericol. Și asta nu e tot, Hiram și Hermione se împacă. WHY?!
Află tot ce s-a întâmplat în sezonul 4 până acum:

P.S. Deși serialul este ciudat și deseori imposibil de urmărit, actorii sunt faini, iar dintre cei tineri, Lili este pur și simplu minunată.

Sursa foto: IMDb