Riverdale Rezumat Sezon 4: Episoadele 8 și 9

Riverdale rezumat sezon 4

Riverdale Rezumat Sezon 4 sau mai bine spus, un articol care cuprinde tot ceea ce se întâmplă în episoadele 8 și 9. Sunt cele mai recente episoade lansate și ultimele de anul acesta, urmând ca sezonul să continue abia din 2020.

Plot-ul serialului Riverdale are destule lacune, însă sezonul 4 este marcat de misterioasa pseudo omorârea lui Jughead Jones. Fiecare nou episod ne dezvăluie noi indicii, care ne duc cu gândul la ipoteza că Betty ar fi în postura de killer. *Scenele cu indicii apar în general la finalul episoadelor.*

Atenție! Acest articol conține spoilere! Dacă nu ai văzut episodul îți recomand să nu citești.

Riverdale Rezumat Sezon 4 – Ce se întâmplă în episodul 8?

Riverdale Sezonul 4 Episodul 8/ Chapter Sixty-Five: In Treatment este unul special, în care protagoniștii merg la terapie. Facem astfel cunoștință cu personajul Mrs. Burble (interpretată de Gina Torres), un psihoterapeut care primește misiunea de a consilia mințile tulburate ale adolescenților din Riverdale.

Mi se pare interesant faptul că au ales să dedice un întreg episod ședințelor de terapie, ocazie cu care aflăm câteva detalii importante despre comportamentul personajelor din serial, însă putem și învăța anumite lucruri. Side fact: Lili Reinhart a făcut deseori public faptul că merge la terapie, mai ales fiindcă înainte de a obține rolul lui Betty trecea printr-o perioadă neagră a vieții sale. Terapia a ajutat-o enorm, iar acum se folosește de popularitatea sa din online pentru a promova ideea de a avea grijă de sănătatea mintală prin canalele de social media.

Betty și Alice

Mama și fiica au trecut prin situații limită, iar viața nu e tocmai roz când știi că ai locuit în aceeași casă cu un serial killer și că cel mai probabil, genele s-au transmis următoarelor generații. Alice dezvoltă un comportament obsesiv asupra fiicei sale Betty, ceea ce o împinge spre călcarea oricăror norme de intimitate. Cele două se prezintă în sala de terapie pregătite să își verse frustrările și nemulțumirile, însă la finalul ședinței află că de fapt relația lor este una tensionată deoarece la mijloc se află foarte multă iubire.

Archie

Archie continuă să își caute scopul în acest serial și alege să nu aplice pentru niciun colegiu deoarece își dorește să rămână în Riverdale pentru ,,a curăța orașul”. Știm deja din episoadele anterioare că nu ia cele mai înțelepte decizii, iar moartea tatălui său l-a afectat mai mult decât ne lasă să vedem.

În încercarea sa de a deveni un apărător al orașului creează Riverdale Hotline, o linie telefonică la care cetățenii pot suna pentru a rezolva lucrurile pe care poliția cel mai probabil le-ar ignora. Bineînțeles că această invenție a sa îi aduce doar belele, însă hey, e vorba de Archie!

Cheryl

Ședința lui Cheryl este una revelatoare, tânăra aflând că nu este nimic în neregulă cu ea și că cineva îi joacă feste. Se pare că întreaga poveste cu geamănul mâncat în pântecul mamei și puterea păpușii de a se muta de colo-colo sunt doar o mascaradă. Aparent, există și o analiză de sânge care îți poate spune dacă ți-ai mâncat fratele geamăn când erai un embrion, dar nimic nu ne mai surprinde la Riverdale, nu-i așa?

Veronica

Veronica are probabil parte de cel mai intens moment, terapia fiind locul în care află un lucru la care nu se aștepta deloc. A fost admisă la Harvard, însă a aflat între timp că tatăl ei a tras sforile necesare, lucru care o înfurie (pe bună dreptate). Deși la terapie se declară complet indignată, Mrs. Burble îi declară că ea și Hiram sunt obsedați unul de altul. Deși tatăl Veronicăi i-a făcut foarte mult rău, tânăra continuă să locuiască cu el în aceeași casă, demonstrând astfel că este doar o extensie a tatălui ei și că îi este greu să se detașeze odată pentru totdeauna. Singura soluție este să plece și să nu privească în urmă,

Jughead

Jughead este nominalizat pentru a deveni următorul scriitor al seriei Baxter Brothers însă continuă să aibă îndoieli. Este sigur că bunicul său a fost înlăturat prin mijloace nu tocmai etice și continuă să investegheze cazul misterios. În cadrul terapiei se dezvăluie faptul că suferă de sindromul persecuției și că nu tot ceea ce își imaginează el este tocmai real. Ce-i drept, colegii și școala în care învață acum ar face pe oricine paranoia.

Riverdale Rezumat Sezon 4 – Ce se întâmplă în episodul 9?

Riverdale Sezonul 4 Episodul 9 sau Chapter Sixty-Six: Tangerine este finalul de toamnă al serialului cu și pentru adolescenți care își pierde din ce în ce mai mult din logică.

Episodul 9 debutează cu noi probleme din partea The Farm. Se pare că Evelyn Evernever (fiica și soția lui Edgar) efectuează apeluri din pușcărie pentru a hipnotiza respondenții. Scopul ei? Acela de a o ucide pe Betty Cooper. Este ciudat că producătorii au ales să îl omoare atât de ușor pe Edgar, dar cu toate acestea să o reintroducă pe Evelyn în show. Where is the logic? Anyway, lui Betty îi reapar fricile legate de serial killer genes și acest lucru întărește teoria conform căreia chiar ea va fi cea care îl va ucide pe Jug.

Un alt personaj care intră din nou în scenă este Dark Betty, o capodoperă a sezonului 1 care din nou, a fost retrasă mult prea devreme. Charles (aka. noul frate al lui Betty) o hipnotizează pentru ca aceasta să o ucidă pe versiunea ei Dark, în speranța că în acest fel vor scăpa de pericol.

Între timp, Jughead rezolvă misterul autorului Baxter Brothers. Se pare că bunicul său a acceptat câteva mii de dolari pentru a ceda drepturile operei sale, nefiind în stare să anticipeze succesul răsunător al seriei. Pe scurt, nu a fost vorba de amenințare, ci doar de o proastă manageriere din partea sa. După ce a văzut succesul cărții despre care nimeni nu știa că el a scris-o, a ales să se retragă cât mai departe de cei dragi, considerând că he failed in life.

Cheryl a aflat că cea care îi juca feste era însăși mama ei. Cele două au parte de o confruntare asemănătoare cu ceea ce s-a întâmplat la terapie între Betty și Alice, diferența fiind faptul că Penelope Blossom ajunge închisă în bunker-ul unde se jucau tinerii G&G. După ce ,,scăpat” de mama ei, Cheryl își sună prietenii pentru a lăsa în sfârșit corpul fratelui său mort, Jason, să se odihnească în pace.De acum încolo, nu îi vom mai vedea trupul neînsuflețit al lui Jason stând la masă și refuzând clătitele…

Cât despre Archie, roșcovanul seriei continuă să ia decizii pripite și să împartă pumni pe oriunde apucă. De această dată îl pune în pericol și pe Șeriful Jones și se gândește serios la siguranța mamei sale. La finalul episodului apare Frank, unchiul lui Archie aka. fratele lui Fred Andrews. Nu fiți surprinși, nu e ca și când în acest serial nu are toată lumea un frate secret, dar nu tocmai secret.

Când revine Riverdale?

Riverdale sezonul 4 continuă cu episodul 10, însă acesta va fi disponibil abia pe 22 ianuarie 2020. Între timp, să ne bucurăm de vacanță și să ne îndopăm cu cozonaci!

Citește și celelalte articole din seria Riverdale rezumat sezon 4:

Bonus: Riverdale – The Musical by Alex Meyers

Sursa foto: IMDb