Cele mai bune filme din 2019 pe care le-am văzut

cele mai bune filme

O listă cu cele mai bune filme din 2019 este necesară deoarece TV Time nu îmi arată și pe versiunea desktop filmele văzute, așa că am nevoie să țin o evidență undeva. Anul acesta am văzut ceva filme, iar unele dintre ele mi-au plăcut atât de mult încât abia aștept să le revăd. Genurile sunt variate, la fel și opiniile pe care le veți găsi pe internet despre acestea, însă mie mi-au plăcut foarte mult fiindcă au reușit să îmi transmită ceva, ori fiindcă m-au amuzat teribil sau chiar uimit.

TOP Cele mai bune filme din 2019 (după părerea mea)

Joker

Joker este pur și simplu superb. Dacă nu ați văzut încă filmul nu știu ce mai așteptați. Un singur lucru vreau să punctez despre acest film și anume că nu este genul de film cu eroi și băieți răi. Este de fapt un film psihologic care te lovește din plin și te lasă complet tulburat.

Shazam

Dacă tot am spus de eroi, Shazam este filmul meu preferat cu supereroi din 2019. Știu, știu, Endgame a fost tot anul acesta, însă nu pot să mă bucur când știu că văd anumiți actori într-un rol pentru ultima oară. Shazam în schimb mi se pare ceva nou, un personaj bun de exploatat, în special datorită întregii povești din spatele numelui său original. De asemenea, pe actorul Zachary Levi l-am văzut și în The Marvelous Mrs. Maisel și sunt tare curioasă de proiectele sale viitoare.

Alita: Battle Angel

În 2018 lăudam filmul Ready Player One și îl declaram drept preferatul meu la acea vreme. Între timp, a apărut Alita: Battle Angel care în opinia mea îl depășește. Este un SF captivant, cu o poveste bine conturată și potrivită oricărei vârste. Filmul acesta atrage prin efecte și tehnologia folosită pentru crearea personajului Alita. Merită văzut dacă sunteți pasionați de subiect, ori pur și simplu vreți să vedeți cum mai evoluează industria cinematografiei.

Glass

Glass este filmul care încheie o trilogie începută încă din anii 2000. Primul film al seriei este Unbreakable, apoi Split, iar anul 2019 a încheiat bucla oferindu-ne un deznodământ excepțional. Mi se pare minunat să lansezi la așa o distanță mare continuarea și să pui pe același ecran actori precum Morgan Freeman, James McAvoy și Bruce Willis.

Pe IMDb are doar 6.2, însă merită văzut. Într-adevăr, nu se ridică la nivelul Split, dar unește poveștile personajelor într-un mod foarte fain, acompaniat de vocea inconfundabilă a lui Morgan Freeman.

Marriage Story

Marriage Story este cel mai recent film pe care l-am văzut. Auzisem numai de bine despre el și mi-am dorit să îl văd pe Adam Driver și într-o altă postură, nu doar cea de Kylo Ren.

Adam și Scarlett Johansson formează un cuplu adorabil, dar personajele lor trec printr-o etapă dificilă a căsniciei și anume divorțul. Filmul ne prezintă divorțul prin prisma dificultăților care apar pentru tată și mi-a plăcut foarte mult fiindcă deși sunt destul de multe scene cu certurile lor, nu se observă un dezinteres brusc, ci mai degrabă o iubire pură, care din păcate nu mai este de ajuns.

Pe IMDb are 8.2 și în opinia mea seamănă puțin cu Paterson, dar e o variantă ceva mai sweet.

Mențiuni speciale: Murder Mystery și Brittany Runs a Marathon

Simțeam nevoie și de comedie în această listă, însă nu pot spune despre aceste filme că ar fi capodopere. Notele de pe IMDb nu sunt flatante, însă despre primul cel puțin s-a făcut foarte multă vâlvă. Sunt două filme bune, care își ating scopul: te fac să razi.

Brittany Runs a Marathon reușește să îți transmită pozitivism și să te convingă să faci ceva cu viața ta. Murder Mystery în schimb este o interpretare modernă a operelor Agathei Christie. Dacă nu sunteți străini de stilul autoarei, filmul vi se va părea destul de previzibil, dar e drăguț de văzut după-amiaza pentru relaxare.

Btw, dacă vreți să citiți mai multe opinii personale despre filme, vă recomand să mă urmăriți pe Bucharest Journal. Acolo postez cronici pentru cele mai noi lansări din cinema. Spoiler alert: am o afinitate pentru filmele de animație, așa că pe acelea le voi lăuda întotdeauna.