Cele mai bune cărți citite în 2019

cele mai bune carti

Cele mai bune cărți citite în 2019 reprezintă acea listă minusculă de titluri care mi-au rămas întipărite în minte și pe care le voi recomanda mult timp. Anul acesta am citit cărți foarte diferite față de ceea ce citesc în general și mi-am descoperit afinitatea pentru manga, genul de lectură pe care înainte mereu o evitam. De asemenea, țin să menționez că operele pe care le-am ales nu

Ce cărți am citit anul acesta

Conform goodreads, anul acesta am citit 58 de cărți, însă nu vă lăsați de numărul aparent mare (sau mic pentru unii dintre voi). Am reușit acest număr deoarece am inclus și audiobooks și manga, lots of manga. Chiar dacă nu am citit foarte multe cărți în adevăratul sens al cuvântului, sunt mândră de mine că am îmbrățișat și creațiile manga în lista mea de lectură. În felul acesta îmi exersez limba engleză, dar simt cumva și că mă întorc la anii adolescenței în care zilnic căutam un nou anime la care să mă uit.

Cu un total de 12.747 de pagini citite în 2019, cea mai lungă carte pe care am bifat-o anul acesta a fost primul volum din seria After, scris de Anna Todd. Deși mi-a displăcut în mare parte, nu este chiar cea mai proastă lectură din acest an. Am citit/ ascultat cărți mult mai proaste, însă pe acelea le voi detalia într-un alt articol.

Cele mai bune cărți citite în 2019

Pentru mine, a face un top cu cele mai bune cărți din 2019 înseamnă să le găsesc pe acelea care au avut un impact, care au reușit să îmi transmită, ori să mă învețe ceva. Așadar, cele mai bune titluri sunt:

Fata de la castel de Santa Montefiore

O lectură complet întâmplătoare, dar care m-a captat și m-a făcut să aștept cu nerăbdare următoarele volume. Am scris o recenzie dedicată pe blog pentru Fata de la castel, așa că vă invit să verificați acel articol pentru a afla povestea. De asemenea, țin să menționez că pe goodreads este cotată cu 4.03, o notă foarte bună.

Șoseaua Cățelu 42 de Alina Nedelea

Rareori citesc autori români pentru simplul fapt că nu am găsit încă ceva care să mă atragă. Alina Nedelea m-a convins prin stilul său ironic și sinceritatea prin care am simțit că s-a transpus în carte. Este o lectură rapidă, amuzant, acidă și uneori chiar deranjantă din pricina limbajului folosit de personaje, ori datorită deciziilor pe care protagonista le ia. Urmează o recenzie și pentru această carte.

O fată ca ea de Marc Levy

Încă nu a devenit unul dintre autorii mei preferați, dar cu siguranță voi mai citit cărți scrise de Marc Levy. O fată ca ea am primit-o cadou și m-a atras prin coperta intens colorată și detaliile prezentate pe scurt pe spatele cărții. Este o poveste de dragoste tare dulcică, ușor tristă și pe alocuri amuzantă. Merită citită și mi-ar plăcea mult o ecranizare a acestei cărți.

Alice in the Country of Hearts/ Clover

Și dacă tot am zis de manga, aceste două serii au ocupat o bună parte din lista mea de lecturi pe 2019. Deși nu am terminat-o complet și mai sunt și alte serii de verificat, mi-a plăcut interpretarea manga-harem a faimoasei povești Alice in Wonderland. Când spun harem mă refer la scenariul în care toți băieții se îndrăgostesc de protagonistă, nu la altceva.

Opinia mea despre cărți

Nu puteam tria atât de mult lista cu cele mai bune cărți din 2019 dacă nu mi-aș fi antrenat scrisul și formarea de opinii în materie de lecturi. Anul acesta am lăsat reviews la aproape toate cărțile pe care le-am citit, însă pe partea de note am fost ceva mai drastică. Nota average pe care am oferit-o cărților parcurse în 2019 a fost de 3.6, o notă mică față de rating-urile mele de 5 stele pe linie de anii trecuți.