Recomandare Manga: Alice in the Country of Hearts

În manga Alice in the Country of Hearts, protagonista nu este ceea ce pare. Este o persoană veselă, care sare întotdeauna în ajutorul celor din jur, dar este în același timp un perosnaj plin de mister, nereușind să se confeseze 100% celorlalți și nici cititorilor. În comparație cu povestea tradițională, de această dată iepurele o răpește pe tânără. Pe acest nou tărâm, unde a fost adusă cu forța, Alice Liddell îi întâlnește pe Blood, liderul mafiei, Ace, cavalerul fermectăor, Boris, interpretarea pisicii și multe alte personaje interesante.

Povestea este foarte diferită față de cea cu care v-ați obișnuit. Deși sunt păstrate elementele esențiale, iar tărâmul în care se petrece acțiunea este plin de magie, lucrurile iau o întorsătură de harem. Ca genuri, această manga este clasificată în Romance, Fantasy, Shoujo și…Harem! Alice reușește cumva să atragă privirile tuturor locuitorilor și nu numai. Tind să cred că această variantă ar fi fost preferata lui Carroll, dacă ar fi să ne raportăm la speculațiile despre el. Alice in the Country of Hearts este povestea fetei nesigure care agață orice mișcă, povestea tipic japoneză/ coreeană. Într-un fel sau altul, tipa care nu urmărește acest lucru, are toți bărbații din teritoriu la degetul ei mic. Povestea devine nițel creepy când toți încep să îi declare dragostea, iar ea începe să aibă episoade de căutare a sinelui în care e suspicioasă și se scufundă în gândurile sale negre.

Această verisune de Wonderland este plină de incidente violente, crime și creaturi rele care în preajma lui Alice își arată fața umană. Țara inimilor este primul tărâm vizidat de Alice, urmând apoi Country of Clover și Country of Diamonds. Country of Hearts este împărțită astfel:

  • Castelul condus de Vivaldi (yup, așa o cheamă pe regină)
  • Hatter Mansion (casa mafiei)
  • parcul de distracții condus de duce

Fiecare teritoriu are acoliții săi și sunt în război, iar zona neutră (un fel de Elveția varianta japoneză) este Turnul. Aici se adăpostește Alice alături de ceasornicarul Julius Monrey. Ceasurile au o semnificație specială în această țară, deoarece odată reparate, readuce la viață oamenii pierduți. În tărâmul inimilor pare să fie atrasă de Julius, dar odată transferată în alte locuri se va atașa de alte personaje. Pe lângă războiul neîncetat între teritorii și amenințările cu moartea care sunt la ordinea zilei, Alice este o fetișcană nehotărâtă, care alege să nu plece din această lume nici când i se dă ocazia fiindcă simte că aici prezența ei însemană ceva. Well…are un harem, normal că se simte importantă!

Este o manga haioasă, drăguță, dar care pe alocuri devine ciudățică fiindcă pare că protagonista nu vrea să aleagă ca măcar pentru o perioadă să i se aprindă călcâiele pentru un singur personaj! Eu am luat câteva volume random din Antic Exlibris cu 4 lei, dar o puteți citi online pe mangarock.