Serial: Deadly Class/ Academia Asasinilor

serial Deadly Class

A trecut ceva timp de când nu v-am mai recomandat un serial, dar singurul pe care l-am urmărit cu sufletul la gură în această perioadă a fost Deadly Class.

Deadly Class este despre un grup de adolescenți care urmează cursurile unei academii de prestigiu în perioada anilor ’80. Ceea ce înseamnă că nuexistau smarthpones, tinder sau Netflix. Așa că ce metodă de distracție să aibă tinerii, dacă nu să învețe cum să fie asasini? Fiecare are background-ul său fie el dubios, înfricoșător, sau pur și simplu trist. Protagoniștii sunt destui, dar eu aș spune să ne concentrăm pe Marcus Lopez (interpretat magistral de Benjamin Wadsworth) și Saya Kuroki (Lana Condor). Stai, stai…tipa aia sweet din Tuturor băieților pe care i-am iubit învață să fie un asasin? Greșit! Ea este chiar elevă model și asasin în toată regula. Saya estea cea care îl convinge pe Marcus să vină la Academie și de aici încep să apară problemele căci Marcus este un personaj cu un trecut destul de tumultos care încă îl bântuie. Pe scurt, pentru a fi admis în Academia Asasinilor trebuie să te naști într-o familie de infractori, ori să ai probleme cu legea. Din păcate pentru Marcus, lucruri sunt destul de tulburi.

Serialul este foarte bun. Povestea în mare parte este narată de Marcus, iar când apar flashback-uri din trecut acestea sunt sub forma unor benzi desenate. Interesant este și faptul că tinerii au naționalități diferite, ceea ce duce la diferențe culturale, de stil și vorbire. Nu lipsesc cartelurile, punkiștii, sau rușii cu accent. Personajele sunt foarte bine construite și au personalități puternice. O să vă placă să vedeți cum fiecare alege să facă parte dintr-un grup, sau din contră, să trădeze. Un alt aspect interesant este faptul că au reușit să integreze povestea de dragoste fără să pară exagerată sau siropoasă. În afara orelor de curs sunt adolescenți normali până la urmă. Se îndrăgostesc, mint, au momente în care se pierd cu firea ori se rușinează. Chiar dacă ei învață cum să te ucidă cu sânge rece, tot își fac griji despre cum să își declare sentimentele, ori cum va decurge prima lor partidă de sex. Este o combinație mișto între serial pentru adolescenți și drăgălășenii specifice vârstei.

Momentan are un sigur sezon, 10 episoade, dar fiecare este incitant, plin de acțiune și uneori cu scene disturbing. Deși pare un serial pentru adolescneți, fiind vorba despre asasini, există câteva scene destul de explicite, dar nimic să vă facă să eliminați popcornul din organism :))

serial Deadly Class
Sursa Foto:IMDb

P.S. Dacă sunteți în căutare de seriale faine, are Marius o listă cu favoritele lui. Poate în felul acesta se simte să adauge și Deadly Class 😀