Film: Tuturor băieților pe care i-am iubit/ To All the Boys I’ve Loved Before

Tuturor baietilor pe care i-am iubit
© Awesomeness Films

Tuturor baietilor pe care i-am iubit este cartea de care m-am tot lovit pe goodreads, Youtube și Instagram. Știam povestea în mare, dar mi se părea o carte pentru adolescenți care nu mi s-ar potrivi în acest moment. Însă când am văzut acest trailer de la Netflix…

Așa că duminică am văzut filmul și timp de o oră și 39 de minute am zis ,,awwwwww”. Filmul este absolut adorabil! Nu am citit cărțile, nu pot face o comparație, dar am înțeles că în volumele 2 și 3 se continuă povestea filmului și devine din ce în ce mai interesant. Presupun că apar noi drame adolescentine, dar îmi place că cel puțin din ce am văzut nu este totul foarte exagerat.

Plot Tuturor baietilor pe care i-am iubit

Lara Jean este o adolescentă de vreo 16 ani care când se îndrăgostește scrie o scrisoare în care își declară sentimentele către băiatul care i-a căzut cu tronc. A strâns până acum 5 astfel de scrisori doar că a scris pe ele detaliile despre expeditor și destinatar. De la acest mic detaliu era clar că scrisorile vor ajunge la acei băieți, doar că ajung toate în același timp.

Ea a scris scrisorile în perioade diferite ale vieții deci probabil nici nu mai simte ce scrisese acolo, dar asta este cea mai mică problemă. Unul dintre băieții după care i s-au aprins călcâiele este iubitul surorii ei mai mari! Imaginați-vă prin ce situații stânjenitoare va trece biata fată. Din fata invizibilă va ajunge în centrul atenției și nu în sensul bun.

Dacă stau să mă gândesc…și eu am scris astfel de scrisori, doar că nu le-am trimis. O singură dată am dat send uneia, doar că trecuseră vreo 4-5 ani. Ce bine că nu am scris adresa pe niciuna! :))

Lovey-Dovey

Este un film romantic, de fete, de văzut duminică seara în timp ce te îndopi cu popcorn. Protagonista nu se va cupla cu toți acei băieți, dar cel pe care îl alege este un fel de Christian Grey virgin. Este chipeș, popular și se folosește de Lara Jean pentru a o face geloasă pe o fostă de-a lui. Știu, e tare complicat cu dramele astea de liceeni.

Cei doi semnează un contract prin care stabilesc clar la ce filme se vor uita, unde vor apărea împreună și ce atribuții are fiecare în această relație. Mi s-a părut foarte haioasă această idee. Poate pentru că nu era și bătutul cu cureaua inclus în clauze. Se vede clar că sunt atrași unul de altul, dar e drăguț să îi privești cum se fâstâcesc, iar eu una mă simțeam precum o majoretă: Pupă-l măăă!! 

Concluzii

Dacă nu îți plac scenele cu tineri care se rușinează când se țin de mână, dar câteva minute mai târziu fac sex, acest film nu este pentru tine. Povestea este interesantă, cât de cât plauzibilă, are personaje haioase și scene care îți vor crește glicemia.

Mie mi-a plăcut la nebunie și m-a făcut să regret nițel că nu m-am bucurat mai mult de perioada liceului.

Filmul are momentan 7.6 pe IMDb, un rating care va scădea în timp, dar pentru un film de adolescenți produs de Netflix e destul de bine. Cât despre carte, pe dânsa o găsiți pe elefant la prețul de 27 de lei, iar pe goodreads are un impresionant rating de 4.12. Mă gândesc serios să achiziționez trilogia.