Film: Probleme la 17 ani/ The Edge of Seventeen

film The Edge of Seventeen

După ce am văzut Tuturor băieților pe care i-am iubit, Sierra Burgess e o fraieră și The Kissing Booth (nu am de gând să traduc așa ceva) evident că Youtube mi-a băgat la recomandări un trailer pentru filmul Probleme la 17 ani/ The Edge of Seventeen. Serios acum, cine se ocupă de traducerea titlurilor?

În rolul principal o avem pe Nadine, o adolescentă extrovertită, cu mulți prieteni, un iubit trăznet și știți și voi că niciun film pentru adolescenți nu începe așa. Lui Nadine nu pare să îi pese foarte mult de ce fac ceilalți colegi de vârsta ei fiindcă o întâlnește pe Krista și vor deveni cele mai bune prietene.

Cele două fac totul împreună. Petreceri în pijamale, împărtășit secrete, băut alcool până pică atunci când părinții nu sunt acasă și totul pare să decurgă normal, ba chiar banal până aici. dinamica lor are de suferit când Krista și Darian (care e fratele ghiciți cui) se îndrăgostesc și decid să formeze un cuplu. Nu, nu e vorba de incest, nu vorbim despre GOT!!

Anyways, Nadine nu digeră prea bine informația. De fapt este complet indignată și consideră că aici se sfârșește viața ei. În loc să se bucure că fratele ei a găsit o fată bună și că acum pot petrece toți trei timp împreună (again, not GOT) ea se consideră în schimb trădată și abia dacă mai vorbește cu cei doi. De aici urmează tot felul de întâmplări care o duc din bucluc în bucluc.

Filmul e din 2016 și încă încerc să îmi dau seama de ce cineva s-ar supăra că fratele se întâlnește cu bff-ul tău. În condițiile în care niciunul nu are rele intenții. Too much drama!

Caută ajutor la profesorul ei, domnul Bruner, interpretat de actorul Woody Harrelson aka. singura apariție interesantă din tot acest film. Inițial acesta pare un insensibil, dar pe parcurs reușește să o scoată pe Nadine din bula ei de superficialitate.

Nu doar că este enervantă și ia decizii pripite, dar tipa mai este și foarte posesivă și crede că toată lumea are ceva cu ea. Pământul către Nadine, nu mă învârt în jurul tău! Personajul ei este de-a dreptul groaznic, iar singurul lucru care mi-a plăcut la ea a fost selecția de șosete colorate.

Dar merită acest film? Este prost? M-a dezamăgit?

Surprinzător, spre final a ajuns să îmi placă filmul. Spre deosebire de alte filme pentru adolescenți pe care le-am urmărit, The Edge of Seventeen reușește să arate o evoluție a personajului principal. Cel mai mult mi-a plăcut fiindcă a reușit singurică să își dea seama că ce făcea era greșit și că ar trebui să se bucure de ce are în jur.

Filmul nu are nimic wow, acțiunea e liniară, rareori ridică cineva tonul și singura parte tensionată este când Nadine trimite din greșeală un mesaj.  E un film simplu, bun de urmărit înainte de culcare ca să te asiguri că dormi buștean și cu un mesaj ceva mai bun față de Sierra Burgess.

Pe IMDb are scorul 7.4 și cred că se datorează faptului că aduce puțin cu filmul Juno.