Ce-i trebuie unui festival ca să fie perfect pentru tine?

Hello!

Cât voi citiți, eu (sper) mănânc o gogoașă de la mama ei din Cluj. În ultimele săptămâni am vorbit doar despre festivaluri și am descoperit că foarte multe cunoștințe le frecventează. Uneori ajungi să te zbengui la nu știu ce scenă cu un om cu care nu ai schimbat mai mult de două vorbe înainte, dar asta face muzica din noi, creează conexiuni. Însă odată ajunsă acasă dezbat atât cu cei care au fost sau nu la festival și ies la suparafață părțile negative. Expresii precum: Nu mi-a plăcut la main stage, a fost coadă acolo, organizarea a lăsat de dorit, etc. fiind printre cele mai des auzite.

Pentru că anul acesta ajung la 3 festivaluri (Neversea, Untold, Summer Well), am realizat o listă cu ce îmi doresc eu de la un festival pentru a mă declara mulțumită:

  1. Să prindă și perioada weekend-ului pentru a nu fi neovie de multe zile de concediu;
  2. Să fie puse la dispoziție multe toalete și locuri speciale pentru refresh (aplicare FPS/ deodorant/ fixativ/ etc.)
  3. Să fie într-o zonă în care să am ușor acces și posibilități de agrement/ mâncare în afara festivalului. Acesta e unul dintre atuurile Untold. Clujul este foarte frumos și poți oricând să ieși din parc să mănânci ori să vizitezi orașul;
  4. Programul să fie adaptat mai multor vârste în sensul că să apuc să văd artiștii favoriți înainte de miezul nopții deoarece rareori prind răsăritul în festival. Excepție face Armin, unde e musai să reziști cât mai mult.
  5. Să pot achita cu brățara de acces. Asta e deja bifată. Good job!

Voi ce așteptări/pretenții aveți de la un festival? De cozi mai mici nu am spus fiindcă stai la coadă doar dacă vrei. Când e coada foarte mare și nu pare să se miște, te miști tu. Cozile acelea mari pe care le vedeți pe net se formează fiindcă în general lumea alege standul cel mai apropiat de main stage/ căile de acces. De asemenea, observ de la an la an că fiecare festival vine cu îmbunătățiri majore pentru ca experiența să fie una completă. Ca recomandare în cazul în care nu ați mai fost la niciun festival înainte ar fi să încercați Untold deoarece bifează majoritatea pretențiilor oricărui festivalier.

Din punctul vostru de vedere ce îi lipsește unui festival?