A treia oară la Untold

Untold 2018
Photo credits: mariuscalin.ro

Dacă mă întreba cineva în 2016 dacă aș reveni la Untold i-aș fi spus că nu. E scump, nu mă duc în cluburi, nu am un DJ favorit și nu mă simt bine cu mulți oameni în jur. Cu toate astea, am făcut cumva încât să merg pentru trei ediții la rând și am decis ca Untold să devină festivalul pe care să nu îl ratez de acum încolo.

După trei ediții am realizat că nu mă duc doar pentru muzică, ci pentru vibe, pentru oamenii de acolo, pentru organizare și fiindcă l-am desemnat festivalul meu favorit. Mai am multe festivaluri de încercat și mulți ani de dormit în camping încât să îl numesc cel mai bun. Însă până atunci, Untold rămâne cel mai cel pentru mine.

Untold 2018
Photo credits: mariuscalin.ro

Pentru a păstra structura de acum doi ani, am să vă povestesc pe scurt, ce cred eu despre line-up, prețuri, cazare, organizare, activările brandurilor, cozi, etc. Precizez că de data aceasta am avut acreditare de presă de la Untold însuși. Adicătelea biletul pe care mi-l achiziționasem l-am vândut (la un preț chiar mai mic față de cel cu care îl cumpărasem ca să scap repede de el. Nu înțeleg de ce unii oameni dublează prețul. Revenind…

Transport și cazare

De data aceasta Marius a fost șoferul și am fost acompaniați de Andrei și Mihnea. Din moment ce eu nu mai sunt studentă, prefer să dau banii pe benzină/motorină în loc să merg cu trenul timp de 14 ore (atât am făcut acum 2 ani). Am plecat joi și ne-am întors luni, deci am prins cozi în trafic. La întoarcere țin minte că am făcut vreo 10 ore, cu tot cu oprit la benzinării, oprit la magazine, mâncat, pescuit restul pasagerilor, ambuteiaje, accident în trafic și Waze care indica un drum greșit.

*Cu cazarea ne-am scos printr-o cunoștință așa că nu o vom adăuga la prețul total.

Foarte important de menționat, în Cluj Napoca transportul în comun are un orar public care ce să vezi, este respectat! Sunt autobuze speciale pe durata festivalului, există culoar unic pentru autobuze în centru, se circulă pe linia de tramvai, iar un bilet cu 2 călătorii costă 4 lei. Pretty good, right?

Mâncare

Nu mi-a plăcut niciodată să cheltui în cadrul unui festival, dar îmi fug ochii după burgărași și noodles. De data aceasta am ales să mănânc de la Donuterie doar că nu gogoși, ci bagels. Un bagel costa în cadrul festivlaului 9 lei și m is-a părut o super afacere. Recunosc că mănânc porții mici. Altceva ce am încercat a fost ceva de genul Falafel Box. Cartofi prăjiți cu o groază de bucăți de falafel și sos. Foarte rar dau de carne de pui când vine vorba de food trucks, așa că am vrut să merg pe  o variantă veggie-fancy. Cutia a costat 21 de lei, din nou, un preț decent. Am putut mânca amândoi din acea porție la cât de plină era cutia.

În rest am cumpărat mâncare din oraș. Poate ați văzut m-am plâns pe instagram că mi-au ratat un crispyșor la KFC #remembermycrispyșor

Line-up

Artiștii pe care i-am ascultat anul acesta au fost: Subcarpați, Grasu XXL, Black Eyed Peas, The Chainsmokers, Parov Stelar, Vanotek, Jason Derulo, Tiësto, Deliric X Silent Strike, The Prodigy, Tujamo, iar de restul nu știu. În sensul că am stat pe scaun, ascultam, dădeam din cap, dar nu știam neapărat cine e pe scenă. Șoc și groază, nu m-am mai dus la Șatra Benz. Nu știu piesele noi și mă simt prea bătrână pentru ei.

Am învățat să renunț la anumiți artiști care îmi plac, pentru a încerca ceva nou, ori pentru a nu rata un artist internațional. Însă dacă ar fi să vorbim despre ce mă deranjează la line-up, este că te pune să cam alegi dacă vii de la 18 în festival sau de la 2 dimineața. Eu personal nu aș reuși să merg în festival destul de devreme încât să mă plimb, să fac poze, să mănânc, să stau la coadă la tatuaje și să prind de la Subcarpați până dimineața la tortul lui Steve Aoki.

Cel mai bun show a fost în opinia mew oferit de Black Eyed Peas și The Chainsmokers au fost o surpriză al naibii de plăcută.

De la anul vom încerca schema cu pozele ziua, mers la cazare, dormit și întors pentru bumțăială.

Organizare și siguranță

Foarte multă poliție în acest an. Cu toții foarte amabili, am văzut că lumea tot făcea poze cu ei, erau practic parte din atracția festivalului. Ca de obicei, au fost foarte multe atracții și în afara scenelor. Drumul spre arenă era ca un carnaval, însă chestia asta îngreuna traficul pietonilor :))

Recomand cu toată căldura ca atunci când știți că urmează Armin, ori alt artist important, să vă duceți din timp la main stage. Când se termină să nu mergeți buluc la toaletă/ masă. După Black Eyed Peas am rămas 30 de minute în arenă pentru a ne asigura că putem ieși fără îmbrânceli. Vineri seara de exemplu, capacitatea sălii în care era Solomun a fost depășită și accesul a fost restricționat din motive de siguranță. Priveam cum tot ies oameni din sală, dar de intrat nu. Știu că poate fi enervant, că poate ratezi un artist pe care îl iubești, dar siguranța este pe primul loc.

Activările brandurilor

Ediția aceasta am fost mai atentă la activările brandurilor. La standul Head & Shoulders îți puteai împleti părul în codițe instagramabile de exemplu. MOL România a avut o idee foarte faină. Dacă îți dădeai check-in  primeai un hot-dog gratis în intervalul 17.00-17.30. Cum să nu te bagi la ceva gratis? Orange a oferit nelipsitele rucsăcele și cartele, Flash Tattoos a avut grijă ca toate fetele să fie rebele și a existat chiar și un barber shop în festival!

Însă cea mai tare mi s-a părut acea saltea gonflabilă pe care săreai îmbrăcat într-un costum ciudat. După ce îți luai avânt bine, nișe băieți te lipeau de perete. Serios că te lipeau. Costumul avea un fel de arici care te făcea se te prinzi de saltea și să rămâi acolo până li se face băieților milă de tine. Sau până termină prietenii de postat insta stories. Dacă știe cineva ce brand/ firmă/ clujean a venit cu acea idee să îmi spună și mie pls!

#IONESQUAD

Ioneștii au făcut și la Untold o întâlnire cu fanii. A fost un fel de Q&A powered by MOL România și încheiat cu sfânta Cuba Libre de la barul de lângă. Am decis ca tricoul pictat de subsemnata să devină tricoul oficial de festival. Nu știu dacă ne vom intersecta la toate festivalurile, dar dacă pot duce mai departe mania pentru acest cuplu, eu sunt fericită.

Observați cum Mariciu o ține pe Alpaca Amber așa cum în mod normal ar ține camera? So proud! <3

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1770436913005722&set=a.170550856327677.39680.100001182906757&type=3&theater

Machiaj

Pentru băieți nu este prea interesant acest detaliu, știu. Am tot fost întrebată cu ce m-am pictat, dacă am băgat fața într-o gogoașă, dacă am primit tort de la Steve Aoki. Niciuna dintre aceste variante nu este corectă. Ce am purtat în ultimele două zile de festival a fost un desen de confetti realizat din creioane de ochi și creioane de buze. Ideea am preluat-o de la Ștefana și îmi place fiindcă este un desen pentru care nu ai nevoie de cine știe ce îndemânare. Este rapid, colorat și de efect. Las aici clipul cu pricina:

*Ea a folosit eyeliner colorat, dar pentru mine a funcționat perfect și cu creioane.

Untold 2018 machiaj
Photo credits: mariuscalin.ro
Bugetul pentru Untold 2018

Tobele vă rog!

Anul acesta am cheltuit pentru Untold fabuloasa sumă de 232 de lei și 11 bonuri de masă :))

Acest lucru a fost posibil fiindcă nu a trebuit să dau bani pentru abonament și cazare. Așadar în acești bani intră cumpărăturile de la Auchan, mâncatul în oraș, vizita la Grădina Botanică, partea mea de plată pentru motorină și ceva consumație la festival. Apelați cu încredere la mine dacă vreți să economisiți bani și nu știți cum.

P.S. Mă gândesc să fac un articol separat despre ce puteți vizita în Cluj-Napoca. Încă nu am descoperit așa cum mi-aș dori acest oraș minunat, dar au ieșit niște poze blanao pe care trebuie să le postez undeva.