Zdringhi Zdringhi pentru corazón: The Motáns + Concert pe 7 decembrie

Cred că locuieşti sub o piatră dacă nu ai auzit până acum de The Motáns. ,,Un pleşcat pe Lexus…Şi m-ai distrus femeie, no stress, doar din interes/De parcă m-ai fi cumpărat de pe AliExpress.” sună cunoscut?

Versus, e piesa aia care circula în mediul online printre noi ăştia cu gusturi diferite şi ne făcea oarecum mândri că nu era prea cunoscută. Nu ştiu de voi, dar eu cred că simţi bine când găseşti o piesă şi împarţi bucuria cu un număr mic de oameni. Nu este isterie, nu sunt concerte cu casa închisă. E doar o voce care s-a pus pe înregistrat, a urcat pe net şi a cântat ce simte. Şi a prins al dracului de bine.

Acum tipul apare la radio, aflăm că pronunţam total greşit numele, ne dă mostre din piesa cea nouă, intitulată 1000 rpm  şi ne lasă să sperăm că muzica românească mai are o şansă. Mă rog, de fapt industria. Oh wait, e basarabean. Ştiu că este un subiect sensibil dar cumva, în industria asta, cum apare unul bun, parcă iese spiritul naţionalist de altă dată din noi. Aproape că ai vrea unirea cu Moldova doar ca să te lauzi cu acte că virgulă Carla’s Dreams e al tău. De aia eu aştept să dea lovitura un bozgor. Abia aştept să văd cum dă lumea share la o piesă cântată de un necunoscut. Să o ridice în slăvi, să se întrebe cine e în spate şi surprize-surprize să fie omu de origine maghiară. Imagine their faces. Cred că ne-ar rămâne kurtoşul în gât.

*A scris şi tipa aia ciudată cu blog de acest băiat, vedeţi articolul aici.

Băiatul ăsta, The Motáns, are piese superbe. Aduce ceva nou în piaţa asta plină de steroizi şi buci suferinde. Îmi place că prezintă chestii basic, suferinţele în dragoste ale oricăruia dintre noi, cu vocea sa uşor răguşită, într-o manieră poetică aş zice. Nu credeam că e atât de excting să auzi un tip cum spune: ,,Toate capriciile tale, le spăl la 90 de grade.” Voi vă daţi seama cât l-a făcut aia să sufere dacă le bagă la 90 de grade?! E clar că i s-a luat. Dacă mai avea sentimente, era grijuliu şi spunea că le pune la 30 de grade, uneori le-ar fi spălat de mână, nu cumva să le distrugă aşa cum ea a făcut. See? Românul e poet! Mă rog, basarabeanul.

Versus, Tu, Jumătate Stai, Ctrl Alt Delete şi mai nou 1000 rpm sunt piesele lui. A scos şi mult aşteptatul clip sub aripa Global Records.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aITtaa90GBU&w=560&h=315]

Merită băiatul ăsta toate share-urile din lume. Mie una nu îmi pasă cum îl cheamă, ce vârstă are, dacă e cuplat, dacă are pătrăţele. Are un stil aparte şi  piesele lui sunt precum crema de gălbenele şi ciocolata caldă cu bezele dintr-o zi geroasă.

Aşa că replay, replay, replay şi aşteptăm cu nerăbdare un concert motănel. Vă daţi seama ce ar ieşi la un astfel de concert? O să avem în sfârşit ocazia să ne îmbrăcăm în pisicuţe fără să vă mai luaţi de noi că slut-uim orice costum de Halloween. La un concert The Motáns se acceptă 😀

Ca să vezi, pe 7 decembrie în The Vintage Pub, este concert The Motáns. Biletele sunt 39 de lei şi le puteţi procura de aici, sau de la punctele de vânzare iaBilet. The Vintage Pub nu e chiar cea mai mişto locaţie pentru concerte, dar ne descurcăm. Vă luaţi brăţara de acces, apoi fuguţa la bere în El Dictator, sau El Comandante Junior. E berea mai ieftină, #justsayin.