Vești bune despre lucrările de reamenajare ale Parcului Central din Cluj-Napoca

reamenajarea-parcului-central

Deși ediția festivalului Untold de anul acesta este de domeniul trecutului și ne-am înscris pentru ediția din 2020, organizatorii vin deja cu vești bune despre situația Parcului Central.

Cred că fiecare dintre noi cunoaște cel puțin o persoană care consideră ca un astfel de festival nu aduce nimic bun. Comunitatea din Cluj-Napoca este cea mai afectată deoarece vorbim de un nivel de zgomot ridicat, de aglomerație și multe alte impedimente care pot fi deranjante pentru ei. Cu toate acestea, organizatorii Untold nu au rămas indiferenți și ca de fiecare dată, au răsplătit comunitatea pentru faptul că de 5 ani de zile sunt de acord cu acest festival grandios.

reamenajarea-parcului-central

Astfel, lucrările de reamenajare și înfrumusețare ale Parcului Central (unde se ține anual Untold) sunt gata în proporție de 90%. Inițial, se preconiza ca aceste lucrări să fie gata abia la finalul lunii, însă lucrurile s-au desfășurat mult mai rapid. Lucrările de reamenajare presupun ,, schimbarea unor porțiuni de gazon, supraînsămânțare, toaletare vegetație și până la amenajări peisagistice.” Toate acestea se efectuează pe cheltuiala Untold deoarece gazonul are de suferit în urma celor 4 zile de festival. Investiția acoperă 60.000 mp ai parcului, motiv pentru care zona a căpătat un nou look. Suma totală investită în parc depășește 1 milion de lei.

Pe lângă promisiunea de reamenajare a parcului, Untold contribuie și la îmbunătățirea condițiilor din Spitalul de Copii Cluj-Napoca. Banii rămași pe brățări, pe care festivalierii nu i-au scos în timp util, ori pe care au vrut să îi doneze, s-au dus direct către spital.  Pentru mai multe informații despre impactul pozitiv al acestui festival de muzică asupa comunității din Cluj-Napoca, vă recomand acest articol de pe Republica.

La ediția de anul acesta au participat aproximativ 372.000 de oameni, care au cheltuit peste 45 milioane de euro. Toți acești bani rămân în Cluj-Napoca.