Prima dată la Electric Castle

Electric Castle 2018
Alpaca @ Royal Wheel Foto: mariusclain.ro

Anul acesta am fost pentru prima dată la Electric Castle. Mă credeți sau nu, fix pozele acelea cu nămol m-au convins că acest festival nu este de ratat. Știu că mulți fug de dânsul, doar că mie mi se pare minunat să îți pui o pelerină pe tine și să cânți și să țopăi alături de artiștii preferați. Culmea, anul acesta nu a plouat.

Am să abordez pe rând punctele de interes, în ideea de a vă oferi o părere sinceră despre acest festival și să vă conving să îi dați și voi o șansă noroiului din Bonțida.

Locație

Noi am stat în camping așa că nu pot vorbi despre transportul Cluj- Bonțida, ori dacă Bonțida este vreo comună pitorească demnă de vizitat. În schimb pot spune că e foarte relaxant să mergi la un festival undeva la țară. Pleci fără mari pretenții și te bucuri de aerul curat și de verdeață. Glumesc, căci am simțit un puternic miros de balegă în anumite zone.

Este destul loc încât să nu te simți copleșit de aglomerație. Mi-a plăcut să mă simt pentru câteva zile ruptă de lume și am redus drastic statul pe telefon fiindcă nu voiam să aștept pentru o priză liberă.

Prețuri

Eu am achiziționat biletul în prima tură la prețul de 300 de lei. Un preț bun pentru un festival de 5 zile (deși am participat doar la 4) iar prețurile din festival sunt bune. Nu au lipsit burgărașii, pizza sau chipsurile, dar la Lidl cel puțin erau prețuri foarte bune. Un burger royal costa 10 lei, o porție de cartofi 5 lei, iar un meniu 15 lei.

Cea mai bună mișcare a fost faptul că au creat un magazin Lidl chiar lângă camping. Mi-am cumpărat cizme cu 40 de lei, mai aveau strictul necesar pentru camping și majoritatea produselor alimentare și de îngrijire pe care le găsiți în orice magazin Lidl. Prețurile nu au fost mai mari fiindcă vezi domne era festival și puteai plăti cu brățara, cu cardul, ori cash.

Cozi

Singurele cozi de care am dat au fost cele de la Lidl. Își mai uita unu periuța de dinți, ni se făcea poftă de un ecler, ori pur și simplu voiai să bei o cola și evident că se făceau ditai cozile. Însă nu se stătea mai mult de 5-7 minute, cu tot cu schimbarea rolei la casa de marcat.

Cât despre cozile de la intrare, de la toalete, dușuri sau mâncare…Gândiți-vă că într-un festival sunt zeci de mii de oameni zilnic. Chiar crezi că ești singurul care vrea să bea/ mănânce fix în momentul în care nu mai sunt artiști la main stage? Pentru calmul și siguranța voastră plecați de la main stage cu câteva minute mai devreme de terminarea spectacolului, eventual la toaleta cea mai îndepărtată.

Dacă vreți să profitați de activările brandurilor încercați să veniți mai devreme ca să evitați statul la coadă pentru un tatuaj temporar. Iar pentru duș în camping recomand să îl faceți după 12 noaptea. Dimineața se duc toți și riscați să nu prindeți apă caldă. Btw, când vor învăța fetele că dacă baia este comună ar trebui să nu mai stea 30 de minute sub duș?

Line-up

Recunosc, nu m-a dat pe spate. Poate pur și simplu nu s-a pupat cu gusturile mele și tocmai de aceea am preferat să mă plimb prin festival și am văzut puțini artiști. Am prins live Subcarpați, The Kryptonite Sparks, Dubioza Kolektiv, Jessie J, Son Lux, Vlad Dobrescu, Dub Pistols și Nothing but Thieves.

Poate vă întrebați de ce atât de puțini artiști? Well, fiindcă eu una aș fi dat 300 de lei doar pentru Jessie J. Am vrut să descopăr fiecare colțișor al festivalului și să mă plimb peste tot, iar tot ce voiam eu să văd erau Jessie J și Son Lux. Cei din urmă m-au dezamăgit. Îi voi asculta în continuare, dar nu live. Este strict opinia mea, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt

Organizare

Din moment ce a fost prima ediție pentru mine nu am cu ce să compar. Înțeleg că totuși au fost prea puține locuri de stat jos. După ce te plimbi o zi întreagă prin festival ai nevoie de o pauză însă dacă nu veneai cu salteaua de acasă nu prea aveai șanse. În rest am fost mulțumită. A fost o zonă specială pentru hamace, am putut intra cu apă în festival și am fost cea mai fericită.

Electric Castle 2018
Jessie J @ Electric Castle 2018 Foto: mariuscalin.ro
Jessie J

I-am oferit o secțiune separată fiindcă a fost cel mai frumos concert la care am fost vreodată. A bătut Queen și The Script. Am cântat, am țopăit, am plâns și încă mi se umezesc ochii dacă mă reuit la filmările din acea seară. Este un artist complet și mai presus de toate un om frumos. A coborât de pe scenă, a cântat cu fanii, a ținut un discurs motivațional demn de TED Talks și a împlinit visele multora din public. A fost superb și nu îmi pasă dacă a fost ceva regizat. Oricare ar fi adevărul, acea oră și un sfert cu Jessie J pe scenă a fost de aur.

Electric Castle 2018
#IONESQUAD Foto: mariuscalin.ro

#IONESQUAD

În caz că nu știați, Mariciu s-a văzut cu o parte din distinșii membrii ai Ionesquad-ului la Electric Castle. Am fost acolo, am luat tricoul pictat de mine, am făcut poze și băut Cuba Libra. XOXO Havana Club. Ne vedem și la Untold 😀

Electric Castle 2018
Alpaca Foto: mariuscalin.ro

Nu uitați de follow pe Instagram la Alpaca Amber

Merg și la anul?

O să mă decid după line-up. Nu pot spune că am fost la foarte multe festivaluri, dar deja se repetă majoritatea artiștilor și o să aștept plină de speranță să pășească 21 Pilots pe meleagurile noastre.