Film: Văduve/ Widows

film văduve
foto: cinemagia.ro

Când am auzit numele filmului – Văduve – m-am gândit la ceva horror și cu multe picioare. Este de fapt un thriller palpitant, diferit față de ce am văzut până acum. În cazul în care ați văzut Ocean’s 8 și nu v-a dat pe spate, Văduve este varianta reușită.

*ba dum tss

Filmul prezintă poveștile a patru femei care se cunosc în circumstanțe foarte ciudate. V-ați prins, toate sunt văduve. Soții lor au murit într-un accident misterios și le-au lăsat cu datorii către băieții răi. Cine sunt băieții răi? Niște unii care candidează la prefectura orașului Chicago. Cam ca la noi la Românica, nu?

Când Veronica este amenințată de Jamal și află în ce afaceri murdare era implicat răposatul ei soț (aka. Liam Neeson) în loc să își facă bagajele și să fugă în lume, decide să abordeze situația într-un mod inedit. Le contactează pe celelalte văduve și pun la cale un jaf. Banii sunt destui încât să acopere datoria și fiecare dintre ele să ducă o viață liniștită.

Interesant este faptul că în afară de Veronica, restul fetelor (Alice, Linda și Amanda) duceau o viață mizerabilă și când soții lor trăiau. Toate au fost mințite, manipulate și lăsate cu ochii în soare. Suferința le unește și le face puternice împreună. Mă rog, Amanda decide să fie tipa aia care spune ,,sorry, am copil mic, bye” dar găsesc repede o înlocuitoare.

Filmul e bun. Este încâlcit, misterios și plin de întorsături de situație. Cu toate astea, există un aspect care mi-a displăcut. Stilul de filmare este diferit spre dubios. Se face mult close-up pe personaje și sunt câteva cadre în care sunt filmate bălării. Imaginează-ți că personajul e într-o mașină și în cadru vezi jumătate din șofer în ceață și în rest un drum blurat. Din punctul meu de vedere, acest aspect a fost oleacă deranjant. Însă înțeleg nevoia de a face ceva cinematografic.

Văduve apare în cinematografe astăzi. Vizionare plăcută!