Film: Ocean’s 8

Film Ocean's 8
Foto: Elle.ro

Am văzut filmul Ocean’s 8 fără să le fi urmărit pe celelalte din serie. Shame on me. Cumva am talentul de a vedea al nu știu câtelea film și abia apoi să le văd pe restul. Așa am pățit cu Harry Potter, Lord of the Rings, Jurassic World și curând cu seria Taxi și Ocean’s.

În caz că nu ați aflat până acum filmul are o distribuție de excepție. Nu știu cum de nu a avut premiera în martie căci e luna femeii, e cu femei puternice și frumoase, mici detalii care chiar să facă filmul demn de #searafetelor. Ocean’s 8 aduce pe același ecran nume precum Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Rihanna și își fac aparaiția pentru câteva secunde Heidi Klum, surorile Kardashian și fkin Serena Williams!

Ce se petrece în film? Ideea este că o tipă proaspăt ieșită din pârnaie plănuiește o spargere. Da, tipa despre care vorbesc e Sandra Bullock. Vrea să fure o bijuterie foarte scumpă, iar planul ei este al naibii de bine pus la punct. Nu pare plauzibil, dar e interesant să vezi cum îi duc pe unii de nas, ce scheme fac și cum Riri face pe hacker girl. Este într-adevăr un deliciu să le vezi în acțiune și ai să râzi pe ici pe colea.

Sincer vorbind acum, nici nu mai era nevoie de cine știe ce plot, character development și alte aspecte pe care probabil le aștepți de la un film. Simpla prezență a acelor femei te dă pe spate. Doar că mie una nu îmi plac astfel de filme. Nu îmi plac nici alea low budget cu crocodili giganți făcuți la calculator, dar parcă nici să te bazezi că e x faimoasă și gata filmul. Dacă nu mă credeți, amintiți-vă de All about Steve. Filmul ăla groaznic cu Sandra Bullock și Bradley Cooper despre care am prefera să credem că a fost doar un vis urât. În All about Steve s-au bazat pe vedetismul personajelor. La fel ca în toate filmele alea lansate de Valentine’s Day care adună o droaie de vedete. Este fix aceeași mișcare. filmul nu are nimic de spus. E făcut doar ca să fie.

Ce vreau să spun este că eu una văd la Ocean’s 8 doar un film cu actrițe cunoscute. Un film cu femei frumoase, cu niște bugete de îmi sângerează nările și atât. Bineînțeles, este un film de acțiune, feminismul e în floare și nici Misiune imposibilă nu vreo capodoperă. But nope, Ocean’s 8 it is not my cup of tea. Deloc surprinzător, nici scorul de pe IMDb nu este prea bun. Filmul a obținut un punctaj de 6,3/10.