Recomandări Booktube România

Youtube

Youtube nu există doar pentru videoclipurile lui Justin Bieber, tutoriale de make-up, sau slime. Platforma este și pentru iubitorii de cărți, iar comunitatea se numește booktube. Și pentru că îmi place să citesc, dar înainte de a alege o carte caut cât mai multe recenzii, nu mă mulțumesc doar cu cele de pe goodreads. Astăzi împărtășesc cu voi 8 românce care m-au făcut să cumpăr/ citesc (ori urmează) datorită clipurilor postate de ele pe Youtube.

Elena’s Bookshelf

Pe Elena sper că o știți deja de pe http://elenascrie.blogspot.ro/

Știți orele acelea de la școala la care abia așteptați să vă povestească profesorii o carte? Te pierdeai în acel monolog și nici nu simțeai când trecea ora. Așa mă simt eu când urmăresc recenziile Elenei. Explică foarte frumos, iar accentul ei face întreaga experiență mult mai plăcută.

Yuki Black

Pe Yuki am descoperit-o random prin vară și este foarte haioasă. Îmi place cum vorbește și deși nu sunt fană a seriilor citite de ea, îmi place să o urmăresc. Lore, în caz că citești asta, Yuki este fana seriei cu care m-ai exazperat în liceu. Nu tunele, aia cu Vraciul :))

Vanilla Moon Books

Adela este prima booktuberiță din România de care am aflat. Datorită ei am citit Minunea și îmi place că nu se axează pe un singur gen de carte. Știu că am văzut la ea Agatha Christie, J.K. Rowling, dar și clasici, ori cărți pentru copii sau thrillere. Este probabil cel mai amplu canal de booktube de pe la noi 😀

Daria Prietenă cu Cărțile

Dacă voi avea vreodată copii cred că aș plânge de bucurie cu un copil ca Daria. Mă impresionează până peste cap câți copii mici iau cu asalt Youtube-ul românesc ca să vorbească despre cărți.

Irina Citește

La Irina mă duc când știu că vreau o recenzie completă. Dacă nu mă înșel ea și lucrează în domeniu, dar nu asta mă convinge. Este sinceră, haioasă, rârâită și Dumnezeule mare, nici ea nu este de acord cu majoritatea operelor din programa pentru BAC. Cum să nu o iubești?

The Hearabouts

Sandra și Evelina sunt două fete cu părul viu colorat și iubitoare de cărți. Îmi plac fiindcă postează și vloguri de travel, ori despre fashion & beauty. Cea mai funny parte este că inserează pe ici pe colea prestațiile trupelor favorite de la concertele la care participă, ori colecția de berete.

Secretele Simonei

Lansată inițial cu denumirea Secretele Cărților, canalul Simonei a început să abordeze și alte teme. Nu mă deranjează, ba chiar îmi place că a luat această decizie. Până la urmă oamenii pun pe youtube/ blog pasiunile lor. Simona are o voce tare dulce și este fană înrăită a seriei Harry Potter. Pe Simona o găsiți și pe blog.

P.S. De fapt, dacă mă gândesc mai bine cred că toate fetele din această listă sunt fane înrăite a seriei HP :))