Cărți de citit până la Crăciun

Din moment ce avem deja parte de zăpadă, am să presupun că nu este prea devreme să ne gândim la Crăciun. Este vremea perfectă pentru ciocolată caldă și pus ciorapi la uscat pe calorifer. Până se usucă flocoșeniile, ce ați spune dacă am folosi acel timp pentru a citi?

Am văzut clipul acesta acum ceva timp la Irina aka. coffentropy și a venit momentul să încerc și eu acest ”challenge”.

Ideea este să alegi cărți pe care le ai deja în bibliotecă și să le citești până la Crăciun pentru a intra în noul an fără a lăsa aceste cărți neterminate. Eu una mă supăr foarte tare când nu termin o carte și deseori prefer să o tot lălăi, în loc să recunosc că nu este potrivită pentru mine. Tocmai de aceea, în ultimul timp am citit tot mai rar. Așa că am transformat un scaun de lemn în noptieră și acolo am pus 6 cărți. Una este de decor, pe celelalte 5 intenționez să le citesc.

5 cărți de citit până la Crăciun

Animale fantastice și unde le poți găsi de J.K. Rowling. Știți cu toții de această carte, de curând a ieșit și al doilea film, dar eu încerc de un an de zile să o termin. Recunosc, am cumpărat-o dintr-un impuls și fiindcă este o carte foarte frumoasă din punct de vedere vizual. Cu toate astea, este o piesă de teatru, iar scenariile nu sunt really my cup of tea. Cel puțin nu momentan.

Îmi doresc să o termin până la Crăciun doar ca să știu că o pot dărui cuiva care chiar s-ar bucura să o aibă în bibliotecă.

https://www.instagram.com/p/BgcSGY_jBCV/

Mica enciclopedie Lykke de Meik Wiking. Am citit Hygge de curând și va urma o recenzie abia după ce voi termina ambele cărți din serie. Prima mi-a plăcut, este drăgălașă, dar nu aș spune că mi-a dat lumea peste cap și nici nu am dat iama în lumânări și sunat rude. Consider că fiecare înțelege ce dorește prin hygge și și-l poate crea acasă, în autobuz sau într-o zi când pică internetul. Sper ca a doua carte să se axeze mai mult pe ce fac concret oamenii din Danemarca de sunt atât de fericiți.

House of Treason de Robert Hutchinson despre dinastia Tudor. Am citit aproximativ jumătate din ea, dar este greoaie. Conține multe date istorice și detalii care nu mă interesează. Dar voi încerca să o termin fiindcă regalitatea mi se pare în continuare un subiect fascinant de studiat.

https://www.instagram.com/p/BeY36iHlzPI/

The 8 minute organizer de Regina Leeds. Orice carte, articol, sfat despre managementul timpului sunt bine venite în biblioteca mea. Pe aceasta nici nu am apucat să o răsfoiesc, dar am mari așteptări de la dânsa. Vă anunț dacă voi găsi informații importante,

Agatha Christie – Autobiografia

Agatha Christie este autoarea mea favorită. Mereu am dorit să aflu cum a reușit să creeze acele povești atât de întortochiate și cât de mult studia personajele, ori otrăvurile înainte de a publica o carte. Am autobiografia ei de ceva timp în bibliotecă, dar dimensiunile acestei cărți încă mă sperie. Până la Crăciun îmi doresc să scap de această teamă.

P.S. Câteva poze sunt de pe profilul meu de instagram dedicat cărților – andreeawrites, iar celelalte de la alți bookstagrammeri.