Film: O simplă favoare/ A simple favor

Film O simplă favoare
Source: IMDb

Am întrerupt seria de filme adolescentine de la Netflix pentru această minunăție intitulată O simplă favoare care le are ca protagoniste pe Stephanie (Anna Kendrick) și Emily (Blake Lively).

Dacă v-a plăcut Fata din tren, În ape adânci sau Tony & Susan, gândiți-vă ca acest film este de 10 ori mai bun. Am menționat aceste filme fiindcă în sala de cinema m-am simțit de parcă cineva le-a combinat pe cele trei și s-a gândit la ce operă de artă poate scoate din ele.

În prim plan le avem pe Stephanie și Emily care devin prietene fiindcă au copiii la aceeași școală. Sunt firi total opuse. Emily este elegantă, cu o carieră de invidiat și misterioasă. În schimb Stephanie este the girl next door, mereu săritoare, optimistă și curioasă. Ambele având un trecut misterios, ajung confidente și cumva sunt unite de secretele pe care le poartă.

Emily este căsătorită cu Sean (Henry Golding) un autor care și-a pierdut dorința de a scrie, dar care este fascinat de soția sa și este absolut fascinat de aceasta. De altfel Emily reușește să uimească pe oricine prin atitudinea ei de femeie fatală.

Stephanie este văduvă și casnică. Foarte atentă în tot ceea ce ține de creșterea copilului și dornică de a împărtăși din experiențele sale pe vlog. Are un canal de Youtube pe care postează rețete, sfaturi pentru activități cu cei mici și tot felul de materiale interesante pentru mămici creative.

Într-o zi, Emily solicită o simplă favoare de la prietena ei. O roagă să îi ia copilul de la școală fiindcă este prinsă peste cap la muncă. Doar că trec zile întregi și Emily nu se întoarce, ceea ce o face pe Stephanie să își pună tot felul de întrebări. Este anunțată poliția și începe căutarea lui Emily. Din acel moment filmul ia o întorsătură, de fapt mai multe, care te vor ține în suspans până la ultima scenă.

Filmul este fascinant, personajele au replici bine gândite și nu ai cum să te plictisești privindu-l. Eu am fost în tensiune pe toată durata filmului. Cum apărea un indiciu nou, întreaga teorie pe care mi-o formasem în minte era demontată de următorul. Singurul aspect neplăcut la acest film ar fi imprevizibilitatea. Da, te ține în suspans, este plin de mister și situații tensionate, dar nu e greu de dedus ce se petrece, indiferent cât de fucked-up pare deznodământul.

Încă un lucru cred eu demn de menționat este că între cele două se leagă o pseudo-prietenie. În opinia mea, amândouă au avut un interes ascuns și au râvnit la viața celeilalte. Dacă le-a și ieșit, aflați în film 😀

A Simple Favor este inspirat din cartea cu același titlu, iar din ce am răsfoit am observat că marea diferență este că în carte Stephanie are de fapt un blog.

Filmul este disponibil în cinema din 14 septembrie.