Film: Johnny English lovește din nou/ Johnny English Strikes Again

Johnny English lovește din nou
Source: cinemagia.ro

Johnny English lovește din nou este al treilea film din seria de comedii care îl are ca protagonist pe agentul secret Johnny English. Credeți că am văzut celelalte filme? Evident că nu! Tind să cred că eu chiar am o problemă de nu reușesc să văd filmele în ordine cronologică. Nici măcar LOTR nu am văzut în ordine.

Revenind la film, protagonistul este interpretat de actorul britanic Rowan Atkinson pe care cu siguranță îl știți drept Mr. Bean. Poveste este destul de simplă și actuală. Regatul Unit este lovit de un atac cibernetic iar prim-ministrul cere ajutorul agenților secreți. Profesorul Johnny English este în mod surprinzător cel ales să rezolve misterul. Este de fapt singurul care se prezintă, dar veți afla în film care e treaba.

Johnny English este pasionat de spionaj și insuflă acest lucru și elevilor săi, dar nu e obișnuit cu noile metode. Solicită gadget-uri de care auzi doar în Totally Spies, dar cumva le primește pe toate și se mai și descurcă. Uneori. Ok de cele mai multe ori e fail total, dar te va face să râzi și nu prea o să iei în serios încadrarea în genul acțiune a filmului.

Partea cea mai haioasă pentru mine a fost faptul că nu dorea un telefon mobil, mașină nouă, ori orice altceva legat de tehnologia nouă. Cum ai putea prinde un hacker în aceste condiții? Trimiți porumbei voiajori să îl urmărească?

În ajutorul său vine Bough, un fel de Watson indispensabil oricărui mister de deslușit, interpretat de actorul Ben Miller. Împreună fac un cuplu extrem de haios și spre deosebire de filmele cu care poate sunteți obișnuiți, Bough face cam toată treaba.

Un alt personaj interesant este Ophelia, interpretată de superba Olga Kurylenko. Ophelia și Johnny deși sunt angajați în scopuri diferite, odată intersectați nu ajung să se omoare între ei. Faptul că un spion adevărat ia în serios un spion ajuns din întâmplare face situația să devină hilară.

Recunosc, nu m-am dat niciodată în vânt după Mr. Bean și am observat tipologia personajului repetată în acest film. Cu toate astea, mi-a plăcut și m-a amuzat teribil să îl urmăresc. Rowan Atkinson este carismatic și are un accent care îți gâdilă urechile. Am început să mă uit și la interviuri cu el și am impresia că engleza lui este din altă lume. Așa că recomand acest film dacă sunteți în căutarea unei comedii lipsite de glume porcoase și adolescenți cu obiceiuri ciudate.

Filmul este disponibil în cinematografe din 5 octombrie.