Experienţa UNTOLD Partea II: Merită banii?

6tag_070816-204744
În primul rând aş vrea să menţionez că eu am prins abonamentele în a doua tranşă, cu 270 de lei şi cazare moca. Altfel, recunosc, nu m-aş fi dus.

Zilele trecute am trecut pe lângă Shoteria care au organzat un after party pentru untoldişti, iar cei care aveau încă brăţara pe mână, primeau un shot din partea casei, GG Shoteria!

În al doilea tând, îmi era aşa dor să îmi uşurez munca cu ajutorul listelor, iacătă:

1. Transportul

Dacă eşti student, mergi maică cu trenul, cu cupoanele şi cu 90 de lei te-ai dus şi te-ai întors de la Cluj. Adevărul e că faci ceva pe drum, dar am auzit că şi cu autocarul se făcu’ la fel că fu’ algomerat. Eventual cuplează-te cu nişte prieteni la benzină and you’re good to go.

2. Cazarea

Asta e cred eu cea mai grea parte. Însă vorbim de un festival de 4 zile, o droaie de scene şi nu o să ai nevoie decât de un loc să dormi şi să faci duş. Şi Clujul are cămine aşa că apelează la ele. O cameră de 4 persoane în care să stea 8? Pefect! După atâtea ore de bumţăială podeaua va deveni cel mai bun pat. Nuai nevoie de nu ştiu ce condiţii, dacă ai şi cum să faci un duş e deja lux.

  • Informează-te totuşi cam cât de departe e cazarea de arenă căci transportul prin Cluj nu e chiar ieftinache. În schimb, ai aer condiţionat în mijloacele de transport în comun şi rarele dăţi când am prins algomerat era cam 6 seara când porneau majoritatea spre festival.

3. Locaţia

E deja clar că tare frumos e la Cluj şi mă declar chiar mulţmită de Cluj Arena şi de ce s-a amenajat prin parc. După Untold ai protofelul mai uşor, ai neovie de ore multe de somn şi clar faci febră musculară la cât mergi. Pe scurt, dacă erai mai fluffy şi te-ai abţinut de la gogoşi, garantat te-ai întors cu kg în minus.

WP_20160804_19_59_38_Pro

4. Preţuri

Preţurile sunt ok dacă vrei hidratare şi eventual să bei ceva alcool. Dacă eşti fomist, pofticios şi mori dacă nu mănânci o gogoaşă, îmi pare rău de tine. Pe lângă faptul că la standul donuteria dădeai dublu pe o gogoaşă şi aşteptai 2 ore, preţurile la mâncare au fost foarte mari la Untold. Ia frate apă la greu şi ceva de băut când te apucă. Poţi oricând să ieşi în centru şi să bagi un Mc, un KFC ceva.

WP_20160804_18_37_05_Rich

5. Line-up

Ţin minte că era luna aprilie şi la metrou erau afişe cu Electric, SummerWell şi Untold. Îmi venea să îmi bag unghia în gât căci artiştii pe care voiam să îi văd erau imprăştiaţi. Poate sunt eu hater, dar nu am fost dată pe spate de toţi artiştii mari din line-up. Mi-au plcăut Faithless joi, vineri Argatu’, sâmbătă Hodor şi duminică Afrojack.. Cred că asta e şi cheia să te simţi bine la un festival, să fugi de scena mare cât poţi de mult.  Ia-ţi jucăriile şi pleacă prin pădure la propriu căci ai şansa să găseşti sound pe placul tău şi oameni muuult mai tari în public, nu doar Uga Buga ca la Armin.

6tag_070816-141915

6. Organizare & securitate

M-am spart de râs când am citit că oamenii s-au simţit în siguranţă la Untold şi că nu se aşteptau la atâtea controale, filtre şi atâta ridicare în slăvi. Controlul corporal şi în geantă se făcea pe sărite şi intrai cu geantă mare dacă aveai noroc, sau doar schimbai paznicul. De câte ori nu i-am văzut pe cei de la pază dând din mâini să trec că nu mai stau ei să îmi controleze conţinutul borsetei, pff. Doar sâmnătă or fi fost mai mulţi în civil căci era Boc în mulţime.

Dar ca şi organizare, jos pălăria!

7. Cozi

Cozile se formau fiindcă oamenii erau super leneşi. Păi ai intrat în parc şi te opreşti la primul credit point  pe care îl vezi, stai 2 ore la coadă şi te plângi? Mergi mamă 100-200 de metri şi dai de altele şi nema coadă. Şi ca să eviţi haosul cu brăţara vino cu o zi înainte de festival sau în ziua festivalului pe la prânz, căci seara, când trebuie să urce Tiesto pe scenă, normal că e full neică!

8. Oamenii

Asta a fost mare maea problemă cu festivalul. Sunt Gigi Contra da serios, îţi trebuie olecuţă nervi de oţel să nu te deranjeze prostia unora.

Concluzie: Merită să dai banii pe Untold?

Da, merită! Nu am să vă îndrum să vă luaţi cele mai iefitne bilete, să faceţi foamea, sau să zic că dacă nu suportaţi algomeraţia şi ţărănimea să nu mergeţi. Este o experienţă ce cred eu trebuie încercată şi la dracu’ sa fim serioşi, 270 de lei pe 4 zile de festival cu muzică pe atâtea scene, cu o tonă de artişti şi mai mult de 12 ore pe zi este chilipir!

Iar dacă vrei să te distrezi asigură-te că gaşca cu care mergi are aceleaşi gusturi. Şi dacă nu, fă-ţi frumos listă cu artiştii, scenele şi ora şi mergi de nebun unde vrei. Doar aşa poţi da de oameni faini 😀

FB_20160807_17_53_17_Saved_Picture