Drama coreeană While You Were Sleeping cu Bae Suzy și Lee Jong-Suk

drama coreeană While You Were Sleeping

M-am apucat total la întâmplare de drama coreeană While You Were Sleeping și nu aveam așteptări prea mari, deoarece terminasem de curând Pinocchio, o altă dramă cu Lee Jong Suk care nu mi-a plăcut extrem de mult (am văzut drame mai bune la viața mea). Cu așteptările undeva sub parchet, am realizat că am devorat primele 4 episoade dintr-o suflare, iar acțiunea m-a prins încă din primele 10-15 minute.

Plot

While You Were Sleeping este o dramă coreeană difuzată în perioada septembrie 2017 – noiembrie 2017 de către postul de televiziune SBS. În rolurile principale îi întâlnim pe Nam Hong Joo, Jang Jae Chan și Han Woo Tak, trei tineri care se întâlnesc absolut din întâmplare, dar care sunt aduși împreună prin împrejurări stranii, alimentate de puterile supranaturale pe care le posedă.

Nam Hong Ju (Bae Suzy) este o tânără care locuiește cu mama ei, iar de când se știe, visele ei devin realitate. Într-o zi are parte de un coșmar teribil, în care mama ei moare. Panica o învăluie și mai mult în momentul în care își dă seama că nu a putut schimba traiectoria niciunui vis, iar tot ceea ce visează va ajunge la un moment dat să se și întâmple.

Jung Jae Chan este un procuror la început de carieră, care se mută alături de fratele său mai mic, Jung Seung Won, chiar peste drum de Nam Hong Joo. Acesta are parte de un vis ciudat, în care vecina lor moare, așa că face tot posibilul să schimbe realitatea, lăsându-i pe toți cei din jur cu o groază de întrebări și priviri nedumerite.

Totul se schimbă când intră în scenă și Han Woo Tak, un tânăr implicat în visele protagoniștilor și al cărui rol pare să fie mai important decât ar fi crezut oricine. Acesta este ofițer de poliție și spre disperarea lui Jung Jae Chan, va încerca să cucerească inima lui Nam Hong Joo.

Cast drama coreeană While You Were Sleeping

  • Bae Suzy în rolul lui Nam Hong Ju
  • Lee Jong Suk în rolul lui Jung Jae Chan
  • Jung Hae In în rolul lui Han Woo Tak
  • Lee Sang Yeob în rolul lui Lee Yu Beom

Ce mi-a plăcut?

Mi-a plăcut foarte mult plot-ul. Povestea este interesantă, bine scrisă, amuzantă, iar actorii reușesc să te convingă cu adevărat. Cred că marele avantaj al dramei este faptul că deși povestea se învârte în jurul ideii de a prezice viitorul, au reușit totuși să o transpună într-un mod credibil, care să atragă și să te facă să îți pui la îndoială propriile vise.

Chimia dintre Bae Suzy și Lee Jong Suk mi-a plăcut fiindcă spre deosebire de alte drame, scenele cute și romantice nu au fost extrem de exagerate, iar personajul ei are atitudinea potrivită pentru astfel de situații. De asemenea, mi-a plăcut să văd implicarea celorlalte personaje, nefiind nevoită să rămân blocată doar pe protagoniști timp de 32 de episoade.

Ce nu mi-a plăcut?

Au existat câteva momente în care firul logicii s-a pierdut în neant. Un mix exemplu, cu riscul de a da spoiler, ar fi acela că Nam Hon Joo alesese să nu mai facă ceva din cauza unui vis, în timp ce alte personaje, apropiate ei, nu luau nicio măsură pentru a schimba viitorul. Nu prea am înțeles de ce pentru ceilalți era ok, dar pentru ea nu. De asemenea, puțin probabil ca în urma unei răni destul de grave să poți alerga prin ploaie, ori să îți lași crush-ul să meargă singur când știi că e în pericol. Anyway, în afară de mici chestiuțe, nimic deranjant sau care să te facă să urli la ecran. Chiar au reușit să lege o poveste frumoasă, care m-a captivat pe deplin.

Recomand această dramă oricui își dorește să urmărească o producție cu acea doză necesară de umor și mister, dar și acelora dintre voi care urmăresc pentru prima oară o dramă coreeană și nu își doresc o poveste foarte trasă de păr. Pentru mine, While You Were Sleeping a intrat rapid în topul dramelor coreene pe care le-am văzut.

Sursă foto: IMDb