Filmele Jumanji cu Dwayne Johnson și Nick Jonas

Filmele Jumanji

Filmele Jumanji sunt cele pe care le urmăresc alături de un castron de chipsuri, atunci când am chef de un film simplu, ușor de înțeles și care să mă amuze. Nu sunt geniale, nu sunt complexe, însă plotul este interesant, iar actorii sunt destul de cunoscuți. Pe scurt, Jumanji este rețeta perfectă pentru o după-amiază în care te plictisești, adică în fiecare zi a existenței tale din perioada de izolare, nu?

Plot Filmele Jumanji

Povestea este destul de simplă. Patru adolescenți se joacă Jumanji, un joc video care se demonstrează a fi mai real decât credeau ei, aceștia reușind să intre la propriu în joc și să ia forma caracterelor alese. Odată ajunși în jungla din Jumanji, aceștia realizează că au un număr limitat de vieți, de care trebuie să țină foarte bine, fiindcă altfel riscă să rămână blocați în joc.

De-a lungul filmului au parte de diverse provocări și trebuie să îi învingă pe băieții răi pentru a termina jocul și a reuși să revină la viețile lor normale. Nu lipsesc scenele amuzante, specifice unui film pentru adolescenți și bineînțeles, poveștile de dragoste. Nu e spoiler, dar era clar că se va înfiripa ceva între aceste personaje.

Jumanji: Welcome to the Jungle a fost lansat în luna decembrie a anului 2017 și are nota de 6,9 pe IMDb. O notă cam mică, dar filmul oricum nu excelează. E amuzant în schimb pentru că unul dintre personaje joacă un caracter masculin, iar reacția ei este hilară de urmărit, la fel și evoluția pe parcursul filmului. La final, tinerii ajung cei mai buni prieteni și pare că nimic nu îi va despărți…asta până apare al doilea film!

La doi ani distanță, apare și un sequel, Jumanji: The Next Level, care înregistrează 7,6 pe IMDb. După titlu probabil v-ați dat deja seama că gașca se întoarce în joc, dar evident, la nivelul următor. De această dată jocul se ține în deșert, iar regulile s-au schimbat destul de mult, la fel și protagoniștii. Nu au păstrat legătura așa cum își doreau, iar tensiunea dintre ei crește, ceea ce înseamnă că va fi mai dificil să termine jocul cu bine.

Cast:

  • Dwayne Johnson
  • Kevin Hart
  • Jack Black
  • Karen Gillan
  • Nick Jonas
  • Rhys Darby
  • Awkwafina
  • Danny DeVito
  • Rory McCann

O chestie importantă de menționat este faptul că pe o parte din actorii aceștia îi veți vedea doar în joc. După cum spuneam la început, filmul este de fapt despre un grup de adolescenți, așa că nu intrați în panică dacă nu îl vedeți din primele minute pe The Rock, ok?

Opinie personală

Mie îmi plac filmele Jumanji, dar recunosc că nu simțeam nevoia de un al doilea. Cu toate astea, au făcut un al doilea (fiindcă primul a prins), dar și pentru a arăta că trebuie să fim reali și sinceri unii cu alții. Imaginați-vă cum ar fi să vă întâlniți perechea într-un joc virtual și să nu aveți habar dacă versiunea din realitate seamănă măcar puțin.