Drama coreeană Pinocchio cu Park Shin-Hye și Lee Jong-Suk

drama coreeană Pinocchio

Drama coreeană Pinocchio este cea mai recentă producție sud-coreeană pe care am urmărit-o cap-coadă în ultimii 3 ani. Deși a fost o vreme în care mă consideram o fană înfocată de anime și kdramas, am avut și pauze destul de lungi, în care nu m-am mai uitat la nimic de acest gen. Zilele acestea am decis să urmăresc Pinocchio, deoarece am găsit-o absolut întâmplător pe Youtube, postată chiar pe canalul SBS World, un post de televiziune din Coreea de Sud.

Plot

Drama coreeană Pinocchio a fost difuzată în perioada noiembrie 2014 – ianuarie 2015 și însumează un număr total de 20 de episoade. Serialul urmărește povestea lui Choi Dal-Po, un băiețel adoptat, în urma unei drame familiale care îi pătează numele și îl desparte de cei dragi. Acesta este găsit de bunicul lui Choi In-Ha, o fetiță care trăiește doar cu tatăl ei, deoarece mama a pus mai mult accent pe carieră decât pe propria fiică.

Cei doi ajung să trăiască în aceeași casă în momentul în care tatăl lui In-Ha decide să trăiască împreună cu bunicul. Acesta descoperă cu stupoare faptul ca tatăl său, vizibil afectat de vârsta și de boală, crede că băiețelul adoptat este de fapt fiul său de mult pierdut în larg. Deși absurd, cu toții acceptă această mascaradă, de dragul bătrânului și din grij-ă pentru sănătatea sa fragilă.

Numele de Pinocchio vine de la sindromul creat de acest serial pentru persoanele care nu pot minți. Se spune că acestea sughiță de fiecare dată când mint, motiv pentru care, cuvântul lor cântărește enorm, în special când e vorba de probleme importante. Acesta a fost și cazul dramei lui Choi Dal-Po, tatăl său fiind acuzat pe nedrept de moartea unor oameni în timpul unei intervenții a pompierilor. După incident, tatăl său a fost declarat dispărut, dar fiindcă a existat un martor cu Pinocchio care a declarat că l-a văzut, opinia publică a considerat că tatăl se ascunde de rușine și de teamă.

Choi Dal-Po crește alături de Choi In-Ha și familia ei, însă nu uită niciodată de cele întâmplate în copilărie. Începe astfel o cursă contra-cronometru pentru găsirea adevăraților vinovați și obținerea unor scuze din partea acestora. Din păcate, pentru a șterge reputația pătatî a tatălui său, Dal-Po este nevoit să renunțe la cei dragi și să muncească din greu pentru a investiga cazul deoarece nu există interest din partea autorităților ș ia presei.

De-a lungul dramei, Dal-Po ajunge să afle tot mai multe detalii necunoscute despre trecutul său, dar și să își facă prieteni prețioși, dornici să îl ajute în planul său de răzbunare. Pinocchio este despre dragoste, familie, pofta de adevăr și dreptate, dar și câteva scene destul de amuzante pentru privitori.

Cast drama coreeană Pinocchio

  • Lee Jong-Suk în rolul lui Choi Dal-Po
  • Park Shin-Hye în rolul lui Choi In-Ha
  • Kim Young-Kwang în rolul lui Seo Beom-Jo
  • Lee Yu-Bi în rolul lui Yoon Yoo-Rae

Ce mi-a plăcut?

Mi-a plăcut foarte mult plot-ul, deoarece a fost ceva diferit față de ce mai văzusem eu în dramele coreene. În opinia mea, Pinocchio arată de fapt felul în care media poate distorsiona informația și cât de mult au de suferit oamenii din această cauză. De asemenea, consider că au ales foarte bine actorii, în special personajele negative, care și-au intrat foarte bine în rol. A existat și un cameo din partea lui Lee Joon, la care nu mă așteptam.

Ce nu mi-a plăcut?

Nu a existat character development, iar spre final am descoperit tot mai multe plot holes. Un alt aspect care nu mi-a plăcut a fost legat de filmare, în sensul că multe scene au fost distruse la editare, deoarece personajele făceau o mișcare, iar apoi le vedeai într-o poziție precedentă, creând astfel discrepanțe deranjante ochiului. Au mai fost aspecte care mi-au displăcut, dar nu le pot detalia deoarece ar însemna dă dau spoilere.

Recomand această dramă oricui este fan Jong-Suk Lee, ori care își dorește un plot complex, antrenant și pe alocuri amuzant. Este o dramă interesantă, care arată destul de multe detalii despre viața de reporter și care reușește să te mențină în priză cu fiecare nou episod.

Sursă foto: mydramalist.com