Cum să supraviețuiești unui concert Șatra B.E.N.Z.

Pozele sunt făcute de Marius în cadrul concertului de la Arenele Romane din 2 martie.

În dreapta mea un unicorn sare gardul. În spatele meu doi (minori) sunt atât de beți încât abia se mai țin pe picioare. În stânga mea o tipă își face selfie peste selfie. Lumina e foarte proastă, câte selfies îți mai faci făptură? În fața mea sunt două tipe. Între noi este gardul care desparte biletele de la General Access și Golden Circle. Era primul lor concert Șatra Benz. Cum mi-am dat seama? S-au uitat nedumerite una la cealaltă când publicul a urlat ,,Muie Șatraaaa!”

Atunci m-a lovit. Nu minorul beat din spatele meu. Mă rog, m-a îmbrâncit și el de câteva ori, dar mă refer că m-a trăznit ideea. Să scriu un ghid de supraviețuire pentru cei care ajung pentru prima oară la un concert Șatra BENZ. *Am să trec peste șocul provocat de membrii Șatrei și am să mă leg strict de public.

Pozele sunt făcute de Marius în cadrul concertului de la Arenele Romane din 2 martie.

VESTIMENTAȚIA

Băieții adoptă în general freza lui Killa Fonic, iar fetele rămân la ținutele de tipul Bravo, ai stil. Adică un top transparent, un sutien la vedere, mult negru, machiaj strident și ceva sclipicios. Nu lipsesc hainele oficiale și ochelarii de soare. Aceștia sunt fanii nu neapărat înfocați, cât fanii ăia mândri. Am dat bani pe tricoul acesta deci sunt șatrabont/ șatraboantă cu acte. Da, așa se numesc fanii lor.

MIȘCĂRILE

Nu mă cheamă Mihai Petre, dar nu aș putea considera mișcările drept un stil de dans. Sunt totuși câteva gesturi pe care orice șatrabont trebuie să le stăpânească. Mâna la gură încât un deget să meargă pe linia nasului și restul palmei să acopere mare parte din față. Sigur ai văzut acest trend pe instagram. E numai bun când îți apar coșuri și nu ai corector la îndemână. Ziceam mai sus de freza lui Killa. Având codițe, poți da din cap, însă nu te imagina la un concert rock. Dă din cap ca și când tocmai ai făcut baie, vrei să-ți usuci părul, dar ești rupt în gură de somn și nu mai ai vlagă în tine. În mare parte trebuie să dai tot ce poți, dar cu toate astea să pari gata în orice moment că vomiți. Nu mă pricep să explic, dar Alex Mocanu ne învață în clipul acesta cum să facem sport cu Șatra:

Gimnastica B.E.N.Z.

Înviorarea de dimineață cu Mocanu și SATRA BENZ!Dacă nu înțelegi care-i treaba, tre' să vezi clipul întâi: https://youtu.be/uNdjDZYpiDgSe poate să fie necesar să menționez că ăsta e un pamflet. Deci … iată … pamflet!Dă un share sa se mai amuze / enerveze și prietenii tăi.

Publicată de Alex Mocanu pe Marţi, 6 septembrie 2016

SUNETELE

În ultimii ani a apărut la repărași o nouă formă de exprimare. Pe lângă înjurăturile de rigoare, au început să emane niște triluri ascuțite și greu de descifrat. Se preconizează că ar recita sunete precum: YAH YAH, WAH WAH, WHOO WHOO, IAAA IAAA, SKRR SKRR și altele din aceeași familie. Ideea este să urli precum Bieber când îi schimba pubertatea vocea, dar voia să pară dur. Sunetele acestea sunt egale cu 0 dacă nu sunt adăugate mișcările de mai sus.

LIMBAJUL

O să se înjure mult la un concert Șatra. Cei de pe scenă, dar și publicul își va băga penisul în oricine, inclusiv în Lucian Blaga. Cea mai neobișnuită parte pentru newbies, este momentul în care soliștii cer publicului să strige MUIE. Acela a fost momentul de confuzie pentru tipele din fața mea. De ce mama naibii ar cere un artist asta? De ce ar face fanii asta? De ce toată lumea este entuziasmată de acest lucru? Eu personal cred că e doar un mod de a arăta că anumiți artiști se iau prea în serios și indiferent ce faci, este imposibil să te placă toată lumea. De aici și versurile că cine ne iubește strigă m*ie șatra și cine ne urăște strigă tot m*ie șatra. O să auzi destul de des fane urlând Guță te iubesc! Nu te panica. Nu e cine crezi tu.

VIBE-UL

Acum că ți-am evidețiat caracteristicile fanilor Șatrei, să îți povestesc cum decurge un concert. Pe tot parcursul concertului se va urla. Fanii știu toate versurile. Să vezi puștani de 13 ani care îți recită țiplă într-o viteză uluitoare piesele de la Șatra, te face să te gândești că au adormit cu Luceafărul sub pernă. Publicul nu mai ține cont de cine e fan înrăit, cine țopăie sau nu. Vibe-ul e unul pozitiv și starea euforică devine molipsitoare. Vor fi  îmbrânceli, dar se întâmplă și la case mai mari. Extazul publicului este ceva ce nu vei vedea prea des. Poate sunt duși cu pluta. Poate doar se bucură că fac parte dintr-o clică și pot fi catalogați drept diferiți. Sau poate că fanilor li s-a oferit în sfârșit o trupă care să nu fie atât de butthurt.

CONCLUZII

  • Lasă-ți prejudecățile acasă;
  • Nu te aranja prea tare, căci nimănui nu-i pasă;
  • Nu încerca să înțelegi versurile;
  • Cântă și dansează cum îți vine. Nimeni nu așteaptă vocalize sau coregrafii de la tine;
  • Urlă și înjură de parcă pe scenă sunt toate babele care stau pe scaun pentru o stație;
  • Simte-te bine!