Museum of Senses – Afi București

Dacă jumătate din lista ta de prieteni de pe Facebook a pus poze cu niște aripi colorate și nu știi de ce, e clar că nu te-ai dus încă la Museum of Senses din Afi Palace. Am stat la coadă în locul tău și îți voi povesti imediat ce și cum.

Locație

Museum of Senses este la etajul 2 în incinta mallului Afi Palace Cotroceni din București. E simplu de reperat. Pe scările rulante de lângă Auchan, în loc să pornești spre cinema te duci în partea opusă, către World Class. Ok, nu e punct de reper bun dacă ești leneș ca mine, dar te poți ghida după coada care se formează.

Preț

Intrarea este 35 de lei pemtru adulți, 25 de lei pentru copii, iar grupurilor li se face o reducere dacă rezervă din timp. Sunt curioasă dacă rezervarea aia înseamnă ca pentru măcar 15 minute doar grupul tău să fie în muzeu. Dacă mă întrebați pe mine este un preț mare pentru câteva camere în care să te pozezi.  Știu că este nou și că în muzee în general se percepe o taxă pentru fotografiat, dar acesta fix pentru poze e făcut. La cât se stă la coadă te aștepți măcar la o bătaie pe umăr că ai rezistat.

Ce poți face la Museum of Senses?

Credeai că muzeul a fost creat doar pentru a te poza cu diferite iluzii optice și aripi colorate? Hell no! Museum of Senses oferă multe alte atracții, printre care:

  • Repetiții pentru Exatlon sezonul 2 căci stai la coadă o oră fără apă/ mâncare până se trezește un viteaz din grup să meargă să cumepre ceva;
  • Retrăirea amintilor de pe litoralul românesc. Vă aduceți aminte de Fă poza cu maimuța/ poneiul? Fix așa e. Dai banii la intrare și apoi îți aștepți cumințel rândul la poză;
  • Supernanny în acțiune. Pentru poza cu aripile este nevoie să te dai destul de în spate, în timp ce pe dreapta e patul de cuie și în stânga o oglindă tăiată. Asta însemană că lumea va perinda prin cadru, iar când apare un copil care o zbughește de niciunde ai ocazia să îi zbieri: Dă-te bă de acolo! Problema apare când copilul are 25+, vreun metru 80 și îți acoperă lanterna verde din camera cu umbre colorate.

Aș reveni?

Cu siguranță aș reveni la muzeu abia după ce trece tot acest hype. Personalul este foarte drăguț, iar la camera upside down este un tip care îți va face ziua mai bună. Se va oferi el să îți facă pozele și îți va explica, pardon, te va monta precum o cocă încât pozele tale să fie super haioase. Also, aș reveni după ce mă voi învăța cu aparatul ca în caz că mai e lume să nu îmi ia 5 ani să-mi fac setările :)) Sunt un om care se panichează repejor, csf, n-ai csf?

 

P.S. În poză apare prietena mea, Veronica. Follow her 😀