CTC vs. Carla’s Dreams

© Mihnea Ratte https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf/

📸 Poze blană găsiți pe pagina lui Mihnea 📸

Aseară am fost la (probabil) cel mai tare concert de pe plaiurile mioritice. Înainte de a sări cu înjurăturile, precizez că este strict punctul meu de vedere. Pentru mine, acesta a fost cel mai cel concert. Nicidecum datorită line-up-ului, ci din pricina vibe-ului.

Foarte pe scurt, căci povestea o știți cu toții. S-au duelat CTC și Carla’s Dreams la Sala Polivalentă. Toată nebunia a fost energizată de Red Bull și a ieșit foarte bine. De la show, până la siguranță, a fost bine organizat! De sonorizare nu zic nimic…

Eu am primit invitație pe ultima sută de metri și m-am super entuziasmat căci știam că e sold-out. A trebuit să îmi iau și liber ca să ajung, să sar niște garduri :)) dar a meritat.

Cum a fost concertul prin ochii mei

În primul rând, vreau să specific că eu am fost unul dintre acei omuleți care a alergat de la o scenă la alta. Nu sunt nici Înălțimea sa, deci vă dați seama cam cât a trebuit să mă deplasez ca să pot vedea peste șepcile cu PORC.

În al doilea rând, eu  am fost #TeamCTC și sunt subiectivă. Ascult și Carla’s Dreams, ba chiar îi ascult pe ei mai mult. Dar asta și pentru că sunt pe radio, la TV, au parte de mai multă expunere. Solistul este jurat la X Factor de două sezoane, au semnat cu Global Records, adică vorbim de o mega promovare. Dar când merg la concerte, pun foarte mult accent pe public și pe show. Nu mă pricep la vocazile, note muzicale, cred că și instrumentele le-aș încurca cu brio. Așa că prin prisma mea, artiștii s-au diferențiat mult prin show-ul oferit și atitudine.

CTC vs. Carla’s Dreams

Băieții de la CTC au venit să se simtă bine, să se distreze cu publicul și să își gâdile poate nițel orgoliul? Nu o spun într-un mod negativ. Oamenii își cunosc publicul, sunt încrezători și până la urmă atitudinea lor se datorează și genului de muzică pe care îl abordează. Nu că rock-ul nu le-ar fi ieșit demențial!

Cei de la Carla’s Dreams s-au bazat pe show și pe numărul de fani. Au sărit, s-au bălăngănat cu chitarele, au înjurat și …au pierdut :))

Cel mai mult mi-a plăcut runda în care au trebuit să interpreteze 3 piese din repertoriul propriu, dar în alt stil muzical. Au fost pe rând trap, simfonică și rock. La ultimul gen s-a auzit cel mai bine din ambele părți.

Mi-a plăcut mult și de Adi Desport și sper să se formeze o tradiție cu el ca MC. Se potrivește foarte bine cu întreg conceptul. Plus că…știe cineva câte piese cântă fiecare artist? 3 …

După fiecare rundă fanii trebuiau să țipe și câștiga cine scotea cei mai mulți decibeli. Conform calculelor noastre, era 2 la 2, însă apoi s-au calculat toți decibelii. CTC a câștigat la o diferență de un 1! Iar rezultatul s-a dat fix în momentul în care artiștii începuseră roast-ul.

Te întrebi de ce a câștigat CTC? Hai să îți spun eu…

6 motive pentru care CTC a câștigat Red Bull Sound Clash

  1. Nu era clar?
  2. Vârsta publicului. CTC se bucură de un public matur, dar și de cel tânăr. În timp ce la Carla’s majoritare sunt fetițele;
  3. Am spus de fetițe. Eh, or țipa ele pițigăiat, dar altfel țipă o adunare de oameni care scuipă la concertele CTC fiecare fkin vers, care e obișnuit cu urlete, cu un vibe demențial și grohăit (mamă parcă descriu un concert Șatra)
  4. Lejeritatea. Eu i-am văzut pe cei de la CTC mult mai relaxați. Carla’s Dreams au venit setați pe ideea de a câștiga. V-am spus că cei de la Carla’s țopăiau, zdruncinau chitarele, dar părea exagerat. Erau prea fixați să arate ce mișto sunt ei;
  5. Cuvinte puține & Fapte vs. Discursuri motivaționale pseudo-eșuate și un roast nepotrivit. Dacă ar fi să rezum concertul de aseară și artițștii de pe scenă, Cărluță o vorbit prea mult!! Cei de la CTC au făcut o glumiță la adresa adversarilor. Una și bună: ,,Nici noi nu îți ascultam muzica înainte să te cunoaştem. Coincidența face că nu o ascultăm nici acum.”
  6. Invitatul surpriză. Cânt la orice concert de-al Deliei, dar când îl aduci pe Grasu XXL e clar că sar decibelii! CTC aveau și experiența Untold, unde la fel, a fost haos la ei, la Șatra și la Grasu.

În încheiere, nu știu să vă spun dacă momentul în care solistul de la Carla s Dreams părea super enervat de înfrângere a fost pe bune sau nu. Poate era regizat, ironic, sau doar încerca să fie fuuny. Doar că nu prea i-a ieșit.

P.S. Este mereu o plăcere să merg la concerte unde să văd fani devodați care știu toate versurile, au ochii închiși și dansează demențial! Sper să găsesc filmarea cu un tip din primele rânduri de la CTC care era pe filmul lui rău de tot :))