Ce nu mi-a plăcut la sezonul 7 din Game of Thrones

S-a mai dus un sezon din Game of Thrones. Eu m-am apucat de serial abia prin aprilie 2016 și țin minte că aveam un program de genul: muncă, serial, dormi cât apuci, trezit, mai bagă un episod și repeat. Nu m-a prins din prima, dar am mers pe mâna prietenilor și a colegilor. Nu regret orele de somn pierdute și mă bucur că există un astfel de serial care să creeze isterie pe plan mondial.

Îmi place GOT, episodul final a fost minunat, dar previzibil. Poate m-au interesat pe mine prea mult teoriile, poate nu am rezistat eu scriptului leaked, habar nu am. Nu vreau să fiu Gică Contra. Intenționez doar să îmi expirm nemulțumirile în calitate de fan. Nemulțumirile mele, opiniile mele, nu vin eu să dezvălui gaura din macaroană. Voi încerca pe cât posibil să nu dau spoilere. Știu că nu toți sunteți atât de obsedați încât să vă treziți la 4 dimineața. Scriu rândurile acestea cu 3 ore de somn la activ și vor urma 13 ore în care nu îmi voi revedea patul. E ok!

Ce nu mi-a plăcut la acest sezon din GOT?

1. Timpul

Am înțeles, cei 6 crai de la răsărit au stat zile bune înconjurați de wights, dar nu mi-am dat seama exact câte zile. Am să atașez harta ca să vedeți că da, un dragon poate parcurge distanța, mai ales că lui Deny i se aprinseseră călcâiele, dar ce baterii folosesc ăștia?

2. Jon Snow

Nu îmi place că se duce să își semneze singur sentința la moarte. GOT este cunoscut și comentat foarte mult pentru că nu are milă când vine vorba de ucis personaje (ex. Ned Stark) Cumva, pe Jon Snow îl sar de fiecare dată;

3. Deciziile 

Deny a avut acest sezon alături de ea cele mai luminate minți din Westeros: Varys, Tyrion și Olenna Tyrell. Cu toate astea, deciziile luate, strategiile, au lăsat de dorit. Din nou harta Westerosului a fost călcată în picioare prin drumul lor la Dragonstone și tirmisul corăbilor în King’s Landing. Veți vedea în episodul final că tot mai multe personaje iau decizii groaznice, care în mod normal ar trebui să îi coste căpățână.

4. Personajele

Sunt câteva personaje pe care le destest. Nu le doresc moartea, dar le detest fiindcă aveau potențial. Potențial care nu a fos exploatat în acest sezon. Cel mai bun exemplu este Littlefinger. Un personaj mârșav, se bagă pe sub pielea tuturor și face orice să își atingă scopurile. Am impresia că l-au trimis să hiberneze în Winterfell. În afară de tensiunea creată între surorile Stark, aproape că nu l-am simțit.Este personajul meu favorit și este foarte important în tot acest joc.

*Veți vedea în acest episod dacă au mai făcut ceva cu el sau l-au dat uitării. Varys e pe stop și s-a retras din a da sfaturi și rămân Sansa, Ser Jorah și Theon Greyjoy.

3.1. Sansa dădea semne că va face ceva important în acest sezon, mi-o imaginam ceva mai hotărâtă, ba chiar cu atitudinea lui Cersei 100%

*Disclaimer: La final face ceva, dar nu știu dacă ar fi reușit fără reuniunea familiei Stark.

3.2. Ser Jorah nu mai are ce căuta în serial. E a treia roată de la căruță și cred că și el începe să simtă asta. E și a treia oară când un alt tip i-o fură pe Khalessi de sub nas.

3.3. Theon Greyjoy a fost personaj important la început. A crescut cu familia Stark, apoi i-a trădat și tuturor ne-a părut rău de el când Ramsay l-a mutilat. Sansa a ajuns unde este acum și datorită lui și nu i-am purtat pică nici când a ales să fugă precum un laș. În episodul final a avut prea mult screen time. Nu merita și a fost enervant. De el aveam nevoie la final de sezon?!

4. Amorezeala

Nu mi-a plăcut niciodată ideea unei idile între Jon și Deny. Chimie există, o vede oricine. Am spus că Jon la punctul 2. Deny, în felul ei ciudat de mamă protectivă a dragonilor crizată și încăpățânată, este și ea un om bun. Amândoi se gândesc la binele omenirii, indiferent de pericolul care îi paște. Tocmai de aceea nu vreau să îi văd câștigând tronul de fier. Ni s-a demonstrat încă din primul sezon că dacă ești băiat bun, ești decpaitat. De ce acum să fie diferit? George R.R. Martin a declarat că de la început a vrut să îi aducă pe Jon și Deny împreună, dar mi se pare că lipeala lore prea abruptă în serial. Nu prea cred în acel happy end într-o lume condusă de secole de minciuni și cu amenințarea white walkeriilor de după zid.

5. Fan service

Au fost destule lucruri fără sens acest sezon, pe care eu le pun în categoria fan service. Întoarcerea lui Gendry, lupul cu care se întâlnește Arya, reuniunea fraților Stark, Deny uitându-se lung la Jon, Jon alintând-o Deny, întoarcerea lui Ser Jorah, etc. Poate în sezonul 8 toate aceste lucruri vor căpăta sens. Dar nu îl văd sincer pe Gendry revedicând vreun tron datorită sângelui de Baratheon care-i curge prin vene. Nu văd lupii reuniți, iar scopul lui Ser Jorah s-a pierdut în neant.

 

Mi-a plăcut la nebunie și recunosc că mă plictisesc discuțiile intemrinabile, dar a fost o discrepanță palbabilă între sezoane. Înante primeam o bătălie epică la vreo două sezoane și acum au fost una după alta. Se observă graba, se observă dorința de a bucura fanii, dar îmi este foarte teamă ca nu cumva să se piardă pe parcurs tot ce  înseamnă GOT. Cu siguranță previzibilitatea a fost antrenată de scriptul ,,scăpat pe internet și citit de majoritatea. Doamne ajută ca sezonul 8 să fie cel mai bun și să se ocupe de originea și scopul white walkeriilor. Acum vă rog să mă scuzați, mă așteaptă cărțile.

P.S. Rămâne serialul meu favorit. Asta dacă nu cumva mă va da pe spate Westworld cu sezonul 2 la anul 😀