Noul serial produs de HBO “Westworld” îţi va ţine de urât până se întoarce Game of Thrones

Sunt la zi cu Westworld şi pun realitatea în care trăiesc sub semnul întrebării. Ăsta este efectul Westowrld. Se roagă prietenii de mine să mă apuc de Mr. Robot, de Reign, să nu mă las de The Walking Dead, iar eu m-am apucat de Westworld. După cum deja ştiţi, sunt nebună după mini seria Valea Mută. Serial românesc, filmat în minunatul Braşov.

Inevitabil, aşteptându-mi serialul am prins şi nişte reclame pe HBO şi am văzut secvenţe din Westworld. Mi-a fost şi recomandat ce-i drept şi aia a fost, mi-a ocupat toată duminica. M-am uitat la Westworld ca să ajung la zi, că seara, era episodul 5. La 4 dimineaţa era şasele, nebunie.

Nu de alta, dar de atâta Westworld încep să pun la îndoială realitatea în care trăiesc. Serialul ăsta se joacă cu mintea ta în ultimul hal. E greu, are multe personaje, e învăluit în mister şi cel puţin după episodul 6 nu poţi garanta pentru nimeni că e personaj pozitiv/negativ.

a3jvxmr_700b

Comparându-l cu o altă obsesie a mea, am curajul să spun că dacă vor continua în acest fel ar putea depăşi mania creată de GOT. Mai este difuzat şi la aceeaşi oră la care era GOT. Coincidenţă much? Poate spunecuvinte mari, nu aruncaţi cu tomate, dar ceea ce mă face să gândesc aşa este faptul că Westworld are avantajul realităţii virtuale. Este normal să se întâmple chesiti fucked-up, este normal ca oamenii să se trădeze între ei, violenţa e la locul ei, etc. Plus că suntem deja obişnuiţi cu multe personaje şi plot twist-uri de la GOT.

Febra Game of Thrones m-a prins şi pe mine anul ăsta. Târziu ştiu, dar m-a prins grav. În două sau trei săptămâni eram la zi, m-am uitat în ratb, în tren, oriunde.

Serialul Westworld prezintă o altă lume. O lume care e de fapt un parc cu tematica western, pentru care bogătaşii plătesc bani grei să trăiască o viaţă diferită. O viaţă în care ei au puterea şi pot face orice îşi doresc. Aţi ghicit, e cu mult sex, împuşcături şi te pişi pe cine vrei tu la propriu şi la figurat.

În acest parc imens păzit de nişte omuleţi în halat, sunt bogătaşii, care sunt guests şi host, reprezentaţi de un fel de roboţei al dracului de realişti. În primul episod cel puţin e tare greu să faci diferenţierea. Roboţeii, oamenii ăştia fantastici, nemuritorii, nu ştiu cum să le spun, încep să îşi cam dea seama că ceva pute. Şi nu e de la ei că sunt spălaţi seară de seară cu furtunul. Încep să aibă amintiri, coşmaruri, fac legături, ba chiar ajung la performanţa de a avea secrete faţă de creatorul lor.

Partea mişto este că unul din creatori a vrut să le ofere ceva inedit: conştiinţă. Singurul lucru care ne diferă pe noi oamenii, de alte specii.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=IuS5huqOND4&w=560&h=315]

Este inspirat din filmul cu acelaşi nume din anii ’70. Da, este un remake, unul bun. Serialul e cu Anthony Hopkins, e cu Cyclops, e cu duduia nebună şi patroană din Inferno, e ce trebuie. Pe deasupra, mai are şi 9.10 pe iMDb. *Până am postat eu na că are 9.2. Ţinând cont că se bate pe audienţă cu The Walking Dead care e difuzat la aceeaşi oră pe AMC…eu zic că e bine! 😀

Aşa că ce mai aşteptţi? Uită-te! Nu accept scuza: nu am HBO…e pe filelist!

P.S. Dacă şi tu te uiţi, dă-mi de veste. Vreau tare mult să împart entuziasmul şi cu alţi fani.