Ce este un Quiz caritabil și de trebuie să mergi?

Quiz Caritabil
Ce este un quiz caritabil?

Un quiz caritabil este un concurs cu întrebări din diferite domenii ce țin de cultura generală. Participanții se împart pe echipe, iar la finalul concursului se realizează un clasament și se oferă premii.

În ce constă un quiz-ul organizat de cei de la Little People?

Quiz-urile caritable organizate de Asociația Little People se întind pe 8 runde cu întrebări din domenii precum muzică, sport, cinematografie, geografie, istorie și multe altele. Fondurile strânse sunt donate copiilor și adolescenților bolnavi de cancer.

UPDATE: În perioada stării de urgență, quiz-ul este organizat online!

Cum a început totul?

Am participat la ediția cu numărul 11 a unui quiz organizat de asociația Little Poeple București și de atunci nu am ratat nicio ediție. Aștept de fiecare dată cu nerăbdare anunțul că au pornit înscrierile, mai ales pentru că știu că asta înseamnă și revederea cu o parte din colegele din liceu.

Evenimentul are loc lună de lună și are ca scop strângerea de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer, însă reprezintă și o activitate de grup ideală pentru tine și prietenii tăi. Dacă te-ai săturat de filmele de la cinema, ori de banală masă din food court-ul de la mall, un quiz caritabil este probabil ceea ce tu și gașca ta aveți nevoie.

Ce se întâmplă la un Quiz Caritabil?

La un quiz cu scop caritabil intri pe bază de donație, iar pe parcursul evenimentului va trebui să răspunzi la o serie de întrebări din domenii variate. Sunt în joc o mulțime de premii pentru participanți, însă la finalul zilei ceea ce contează nu este câștigul, ci faptul că te distrezi în timp ce oferi suport financiar celor care au nevoie.

Cel la care particip din decembrie încoace este compus dintr-o serie de probe împărțite pe categorii. Fiecare set de întrebări este legat de un domeniu de cultură generală precum istorie, geografie, matematică și literatură. Însă nu lipsesc nici întrebările nișate pe domenii precum sporturi de iarnă, filme românești sau Constituție.

Jocul este destul de intens și ai nevoie de coechipieri buni pentru a prinde un loc în top, însă la finalul zilei garantez că vă veți distra, indiferent de rezultat. Efortul vostru va fi și răsplătit cu premii precum invitații la Therme, la spectacole de stand-up sau o ladă de bere, acestea fiind premiile specificie echipelor din TOP 3. Inclusiv echipa de pe ultimul loc câștigă un premiu, ei primind ouă kinder și șansa de a propune o probă specială pentru următorul quiz.

Pentu a ajuta și mai mulți copii bolnavi, în cadrul evenimentului are loc și o tombolă cu premii. În schimbul sumei de 5 lei, puteți achiziționa un bilet (ori mai multe dacă vreți) și aveți astfel șansa să câștigați prăjituri, cărți, merch de la Porc și multe alte premii faine.

Pe lângă toate astea, află că locația în care are loc quiz-ul este Infusion Bistro & Sports Bar, un local drăguț din centrul Bucureștiului, localizat peste drum de Cinema Pro. Personalul este foarte amabil și obișnuit cu agitația concursului, iar meniul include unii dintre cei mai buni cartofi pe care i-am mâncat vreodată: cei cu sos aioli.

Pentru a afla mai multe detalii legate de quiz-ul organizat de Asociația Little People și pentru a afla în timp util despre evenimentele dedicate copilașilor bolnavi de cancer, îți recomand să urmărești paginile de Facebook Quiz Caritabil Little People București și Asociația Little People România.