Sezonul doi

Netflix

Nu știu cum am făcut de mă uit în această perioadă numai la sezonul 2 din seriale. Mai exact, am terminat 13 Reasons Why S2, Famous in Love S2, Riverdale S2 și sunt la zi cu Westworld S2  și The Handmaid’s Tale S2. Cum de unul dintre ele deja am vorbit și mi-am exprimat pe larg opinia, pentru restul m-am gândit să le aduc pe toate la un loc. Mai ales fiindcă nu vreau să dau spoilere (de data asta).

Famous in Love – Sezonul 2

tvfanatic.com

Famous in Love este un serial care o are ca protagonistă pe Bella Thorne. Ea joacă rolul unei tipe care obține un rol la Hollywood și viața ei se schimbă peste noapte. În sezonul 2 fiecare personaj trece prin schimbări majore. Îmi place fiindcă arată cât de dificil le este actorilor să asculte de agenție, de PR, dar în același timp să se simtă ei bine cu ce fac și să își mulțumească fanii.

Bella aka. Paige nu mai face față acestei vieți și asta se vede în deciziile pe care le ia. Cei din jur par să își vadă de viețile lor ocupate și deși începuseră ca un grup închegat, în acest sezon mi s-a părut că nimeni nu mai avea încredere în nimeni.

Au fost destule momente demne de Disney Channel , doar că nu pentru minori. În caz că vă întrebați da, e cu sex, alcool, pușcărie, tot tacâmul. Ce m-a deranjat la acest sezon este că se observă cum Bella a vrut să se implice mai mult în crearea personajelor. Paige din sezonul 2 este mai apropiată de cum se prezintă ea ca artist în social media, iar eu nu îmi doream așa ceva.

Rating-ul a scăzut așa că nu se știe nimic momentan despre sezonul 3.

 

Riverdale – Sezonul 2

Pentru sezonul 2 Riverdale a primit 9 episoade în plus. Am mai văzut 1, 2, hai 3, dar 9 episoade în plus? Mie chestia asta îmi sună a ,,hai să tragem și mai mult de poveste” Al doilea sezon chiar face asta și din păcate apar foarte multe rupturi în plot.

Nu de puține ori am pus pe pauză serialul ca să spun WTF? Și nu doar pentru că personajele luau decizii ciudate. Aveam această reacție fiindcă multe lucruri nu au logică și am pretenția de la un serial Crime, Drama & Mystery să treacă de tipologia High School Musical. Nu e ciudat să ai un criminal în  serie pe urmele tale și singura ta grijă să fie cine se pupă cu cine?

Ce e totuși mișto la acest sezon este evoluția personajelor. Jughead își ia în serios poziția în gașca The Serpents, Archie devine ușor de manipulat, Veronica se folosește de puterea pe care i-o conferă banii, iar Betty își descoperă mai bine the dark side. Cred că cea mai frumoasă evoluție o are Cheryl. Din pițipoanca răsfățată devine un fel de scufița roșie răzbunătoare. Mi-a plăcut foarte mult de ea în acest sezon fiindcă s-a detașat de familia ei și se vede că îi este mult mai ușor acum să depășească momentele critice.

În sezonul 3 (care a fost confirmat)  consider că în continuare femeile vor acapara serialul. Veronica va trebui să dea dovadă că reușește pe cont propriu, Cheryl va deveni probabil mai puternică, iar pentru Betty mi-ar plăcea să nu mai fugă de partea ei întunecată, ci să o folosească pentru a rezolva misterele.

Westworld – Sezonul 2

Westworld este în momentul de față serialul meu preferat. Dacă pentru sezonul 1 căutam teorii și explicații după fiecare episod, în sezonul 2 mi s-a părut mai ușor de înțeles fiindcă aveam deja informația din primul.

Al doilea sezon continuă cu răzmerița organizată de hosts (programată de Ford)  Aceștia și-au dat seama ce sunt și pentru ce au fost creați (da, descoperi adevăratul motiv pentru care au fost crețai în acest sezon), iar acum vor răzbunare. Este foarte interesant să le vezi pe Dolores și Maeve în postura de lideri care luptă pentru cauze diferite.

Cred că este pentru prima oară când un serial îmi arată fix ce voiam să văd. Voiam să se întoarcă în timp cu povestea, personajele să aibă momente în care să aibă îndoieli, cei care lucrează în parc să simtă teamă, pe scurt acest sezon e țiplă. Eu chiar îl consider mai bun, dar nu știu cum să vă conving încât să nu dau spoilere.

În continuare serialul te poartă pe mai multe planuri narative și te lasă să descoperi ușor-ușor adevărul. Îmi place că deși este un serial greoi, la care trebuie neapărat să te uiți cu atenție, să acorzi ceva mi mult timp detaliilor, reușește să mă minuneze de fiecare dată și abia aștept următorul episod.

Cel mai mult mi-au plăcut episoadele cu samurai 😀

The Handmaid’s Tale – Sezonul 2

Povestea slujitoarei nu mai are de data aceasta pe post de scenariu cartea, fiindcă aceasta s-a consumat în primul sezon. Al doilea este ceva mai dur, avem parte de mai multă acțiune și ne prezintă în detaliu felul în care este adus pe lume un copil în lumea creată de hulu. Încă mi se pare uluitor cum mama biologică este văzută drept o mamă surogat, dar care nici măcar nu este numită mamă.

June aka. Offred este mult mai puternică în acest sezon. Este hotărâtă să scape de acest calvar și pare că orice nenorocire îi oferă mai multă forță. În continuare vedem scene cu ce se întâmplă peste graniță, dar ce mă surprinde este că avem ceva mai multe flashbacks, inclusiv cu Serena.

Relația dintre Serena și Offred este de urmărit cu atenție în acest sezon. Personajul Serenei este oricum mult mai complex în serial. În carte era o femeie mai în vârstă, care se folosea de tinerețea slujitoarei, în serial în schimb acestea devin rivale. Sarcina creează o conexiune între ele și te-ar face să crezi că pot deveni chiar prietene.

Îmi place foarte mult acest sezon, chit că m-au speriat câteva scene. Cel mai mult mă încântă faptul că apucăm să vedem o altă latură a Serenei și sper din tot sufletul să avem și un al treilea sezon.