Seriale pe care nu le-am putut termina

Înainte de a începe un serial mă documentez puțin. Întreb în stânga și în dreapta, caut recenzii, verific nota de pe IMDb, fac orice m-ar putea convinge că nu îmi voi pierde timpul.

Cu toate astea, sunt câteva seriale de care regret că m-am apucat. Am fost foarte entuziasmată la început, dar pe parcurs mi-am pierdut interesul, au devenit plictisitoare și fiecare episod terminat era un chin. Mă decid greu să mă las de un serial, dar sunt 3 care mi-au scos peri albi. În speranța că nu sunt singura, iacătă serialele:

1. The Walking Dead

Am mai scris aici despre cât de mult m-a dezamăgit acest serial. Mi-au plăcut primele sezoane, al treilea a fost sublim, însă de pe la al 4-lea a început să scârțâie. După moartea lui Glenn am lăsat baltă serialul. Nu m-am oprit fiindcă mi-au omorât personajul favorit, ci fiindcă l-au omorât într-un mod stupid. Aveau alte zeci de șanse să îl omoare, nu atât de random.

Pe de altă parte, plot-ul se întorcea la nemernicia de sezon 4. Un nou loc care pare să fie safe, un nou antagonist care vrea să dețină controlul, moare cineva important, bla bla. Am suportat faptul că nu mi-au explicat care e treaba cu walkerii, dacă e vreo epidemie, e ceva ce s-a întâmplat pur și simplu, sau gândit pentru a distruge omenirea, naiba știe! Dar să reciclezi sezonul cu guvernatorul mi se pare ireal. Recunosc, personajul lui Negan e mult mai bine conturat, interpretat foarte bine de Jeffrey Dean Morgan, dar ce se întâmplă după? Îl vor omorî și pe el, vor fugi, vor găsi un nou adăpost și un nou antagonist. Vreau să văd o evoluție, nu doar cum îi crește lui Rick barba.

2. Fear the Walking Dead

Contrat a ceea ce am spus mai sus, eram fană înfocată TWD. Tocmai de aceea, un sequel părea modalitatea perfectă de a-mi umple timpul până apar noile episoade din ,,serialul mamă”. Din păcate nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele. FTWD are acțiunea în LA și părea interesant să văd ce se petrece în altă parte, cum reacționează oamenii, cât de grav este, etc. Problema cea mai mare a acestui serial este că e al naibii de plictisitor. Acțiunea e greoaie, misterul e cam degeaba căci eram obișnuită cu TWD. Nu o să mă uimească un walker apărut de nicăieri, indiferent cât de fricoasă sunt. Mi se pare că sunt și machiați diferit, ceea ce îi face să pară mai degrabă oameni bolnavi, nu walkeri.

*Dacă vă amintiți scena cu băbuța asiatică din grădină, la ea mă refer când spun că seamănă mai mult cu un om bolnav, nu cu un walker:

3. The Originals

Oh, cât mi-am dorit să îmi placă acest serial. Dacă TVD m-a dezamăgit abia spre final, dar am rezistat eroic, TO l-am lăsat baltă pe la sezonul 3. Din nou, probabil eu sunt de vină. Aveam alte așteptări de la acest serial. Mă așteptam să văd povestea vampirilor originali de la început, cam cum a fost Hobbit-ul pentru LOTR. În schimb, îi vedem cum mor și se întorc din morți, inclusiv părinții lor, ceea ce mi se pare  mult prea exagerat. Multe triunghiuri amoroase, multă magie, deși pe asta o înțeleg. Până la urmă prin magie au apărut ei, nu e vina serialului că nu îmi place mie să văd atâtea vrăjitoare.

Am mai tras cu ochiul pe la clipuri pe youtube și am văzut trailer-ul pentru sezonul 5 (doamne ajută că e ultimul!) Nu cred că mă voi reapuca vreodată. Am văzut scena cu toată familia Mikaelson fiind neovită să fugă cât mai departe de Hope pentru a o proteja, iar ea din câte înțeleg îi va reuni în ultimul sezon. Pentru că și-au făcut ei la începutul începuturilor acel jurământ cu always and forever și evident, Julie Plec va dori să facă un happy end. Un alt serial care avea potențial. Știu că sunt oameni care îl consideră bun (față de TVD), eu mă așteptam să fie un prequel,  dar îl văd mai degrabă drept o extensie nașpa.

Voi ce seriale nu a-ți putut termina pentru că pur și simplu nu mai puteați îndura un minut din ele? :))