De azi mă las de The Walking Dead

Te lepezi de The Walking Dead? Mă lepăd!

*ATENŢIE! CONŢINE SPOILERE DIN SEZONUL 6 EPISODUL 1*

Aseară, am văzut mult aşteptatul prim episod din sezonul 6 al serialului fenomen, The Walking Dead. Chiar dacă nu eşti fan, ai aşa o idee, despre o invazie zombi, tipi cu barbă, unu Daryl de suspinăm toate după el şi o mamă imbecilă (nu, încă nu am trecut peste faptul că Lori exista cândva în serial).

Mă uit la seriale, dar sunt puţine care m-au făcut atât de hyped, iar TWD a fost primul serial ceva mai dur care m-a atras. A fost o luptă grea cu acest serial. Am început cu sezonul 2, iar sezonul 3 l-am devorat în două zile. Apoi am văzut seoznul 1 să văd şi eu începuturile şi am fost dezamăgită. Eram la zi cu serialul când apăruse sezonul 4 şi a fost un chin. Ne-au umplut de flashback-uri şi l-au făcut pe Guvernator aşa un fâs de mi-a venit să vărs. Nu mă înţelegeţi greşit, nu era un fel de Joffrey pe care îl voiai nepărat mort, era boring omul, iar un sezon întreg cu el, bleah.

Sezonul 5 l-am început speriată, ca mulţi alţi fani de altfel. Totuşi, s-au revanşat în mare fel. Ne-au dat o droaie de personaje noi, Rick redevenise liderul de altă dată, Daryl era la fel de sexy şi a fost un sezon intens. După distrugerea puşcăriei şi scăparea de Guvernator, au găsit Alexandria, ceea ce părea o comunitate mişto. Nu ştim exact cum au rezistat ăia, căci habar nu aveau să se apare şi trăiau într-o bulă roz, dar tocmai de aia veniseră Rick şi echipa: să îi înveţe!  Ne-a făcut să plângem o groază, a fost acţiune, am văzut bătăi cu zombi fraţilor!

Şi aici începe dezamăgirea mea. Este un serial cu invazie zombi, deci, te aştepţi să vezi lupte cu zombi, nu? Parodn, cu walkerii, că nimeni nu spune zombi în serialul ăsta! Nimeni mă nimeni!

Sezonul 5 se termină cu Negan şi oamenii săi care îngenunchează grupul lui Rick la propriu. Negan ăsta va omorî în bătaie un om aşa la nimereleă, pentru propriul amuzament. Sezonul 6 începe cu aceeaşi scenă, toţi aşteptând să vază care supravieţuieşte şi care nu. Acum ca să vă dau spoiler maxim dar nu prea, nu ucide unu, ci două personaje, unul dintre ele fiind un personaj crucial în serial! Unul de a supravieţuit în dăţi mult mai terifiante şi acum spoof!

Eu înţeleg că în caz de ceva naşpa, fie ea o calamitate sau o invazie, dezumanizarea, canibalismul, frica, vor fi la ordinea zilei, dar, mie perosnal nu îmi place calea pe care a luat-o serialul. Deja majoritatea s-au obişnuit să se lupte cu walkerii, chiar şi cu mâinile goale. Ei nu mai reprezintă în opinia mea de mult un pericol, căci tot prostu are un cuţit după el.  Plus că toţi oamenii par imuni la infecţii deşi abia se spală. Fac puradei pe bandă rulantă, nu răcesc, nici măcar conjunctivită nu fac ăştia!

De-a lungul sezoanelor au tot inserat câte un gigi contra, care să nu fie de acord, sau chiar că distrugă ideea de crearea unui cămin în astfel de vremuri, un tiran, un bolnav mintal, care eventual moare, o iau de la capăt cu construirea unui cămin şi surprise mother fucker, apare altul. Ok, pentru ce mai continuă serialul?

Nu am aflat nici până astăzi cum a început totul! De unde? Ce e virusul, epidemia asta?

Acuma, or transmis ei un comunicat către fanii care s-au lăsat de serial în urma acestui episod argumentând că ce, în Game of Thrones au murit multe personaje, dar asta nu înseamnă că ne lăsăm de serial. Bobiţă, nu compara GOT cu TVD în primul rând. În al doilea rând, eu una mă las de serialul tău căci puteai ucide acele personaje de mult, ai avut atâtea ocazii şi o dată chiar ne-ai făcut să credem că a mierlit-o unul dintre ei. Eu nu am putut să plâng la episodul ăsta. M-am uitat perplexă, am aşteptat atâtea luni ca să îmi omori un personaj pe care tocmai mi-l salvasei dintr-o situaţie în care trebuia să fie 150% mort? Fuck you! Vrei să fiu de acord şi să îmi placă faptul că mi-ai îngropat de viu un om într-o mare de walkeri şi l-ai scos viu de acolo şi acum mi-l omori aşa? E ca şi când ai câştiga lupta cu cancerul şi după mori înecat cu un os de peşte!

Şi mă doare undeva că e mişto Negan. Da, e mişto, se pişă pe Guvernator. Dar, în ritmul ăsta, serialul o va duce mult şi bine. Crează o comunitate, apare un villain, îl omoară, apare altul şi tot aşa. E repetitiv, e previzibil, e la naiba, singura chestie care m-a surprins a fost că au murit doi nu unul. Tind să cred că l-ai omorât pe al doilea fiindcă se aflase cine moare. Omoară-i frate pe toţi şi atunci chiar ne surprindeai!

Oameni răi, care vor să deţină puterea, să obţină respectul prin teamă, pe ăştia îi pot vedea oriunde. Îi văd şi în politică.

Acestea fiind spuse, eu oficial mă las de acest serial. A evoluat de-a lungul anilor, nu contest, dar, plot-ul a luat o direcţie care mie personal îmi displace. Prefer să las un serial, decât să mă uit scârbită şi să mă enervez. Am lăsat eu vampirii, cu ăştia o să fie uşor.

sneakerindustry.ro