Serial: Tell Me a Story/ Spune-mi o poveste

Tell Me a Story serial hbo
HBO nordic

În weekend am văzut serialul Tell Me a Story disponibil pe HBO GO. A fost ales complet la întâmplare, după aproape o oră de căutat recomandări și zapat. Voiam inițial să încercăm Legacies, dar fix lângă era posterul pentru Tell Me a Story. Nu am apucat să citim întreaga descriere căci ne-au căzut privirele pe preview-ul primului episod în care apăreau porci!

Acțiunea se petrece în New York și fiecare episod prezintă elemente din poveștile copilăriei: “Cei trei purceluși”, “Scufița Roșie” și “Hansel și Gretel”. Știu ce vă gândiți. Un fel de Once Upon a Time? Nici pe departe! Referințele sunt destul de subtile și nouă cel puțin ne-a plăcut să ne dăm seama cine este lupul din poveste.

Seria readuce în atenția noastră actori precum Danielle Campbell, Paul Wesley și Kim Cattrall într-un thriller psihologic care te ține cu sufletul la gură. Sunt trei povești în paralel care într-un mod sinistru ajung să fie conectate.

În prima poveste avem trei purceluși care jefuiesc un magazin de bijuterii și se soldează cu victime. Jordan Evans pornește astfel într-o luptă contra sistemului în încercarea disperată de a-și face singur dreptate. Personajele implicate trec prin stări emoționale puternice, iar presiunea psihologică este la cote înalte. În opinia mea este cea mai bine închegată poveste dintre cele trei și plină de răsturnări de situație neașteptate.

A doua poveste este a doi frați: Hannah a luptat în război și odată întoarsă în New York se reunește cu fratele mai mic Gabe care a intrat în belele. Pe urmele lor sunt oameni cu mâinile pătate de sânge și care se îmbogățesc prin metode să le spunem…neortodoxe. Este povestea cea mai încâlcită în cadrul căreia personajele nu iau cele mai bine gândite decizii. În sensul că te-ai aștepta la ceva mai multă tactică din partea unui veteran de război. Spre final își revin și o să vă placă felul în care gestionează situațiile de criză.

Cea de-a treia poveste o are în prim plan pe Kayla, o elevă de liceu care locuiește împreună cu bunica și tatăl ei. De la moartea mamei ei comunicarea în familie a devenit inexistentă, iar într-uan dintre serile ei de rebeliune se îndrăgostește într-un club de Nick. Tot ce vă pot spune despre el este că are acel You vibe. Aceasta este cea mai dark și trasă de păr poveste.

Serialul este foarte bun și mi-a plăcut faptul că fiecare episod aduce informații noi și vitale deslușirii misterului. Nimic nu este spus la întâmplare și îți pune în mod constant mintea la contribuție.

Sezonul 2 a fost confirmat și sunt tare curioasă dacă vor continua poveștile ori ni se vor prezenta altele noi.