Serial Carnival Row | Fantasy, zâne și Orlando Bloom

Serial Carnival Row

Am văzut în urmă cu ceva timp un serial intitulat Carnival Row, în care protagoniști sunt Orlando Bloom și Cara Delevingne. Recunosc, i-am dat play datorită actorilor principali, însă nu mă așteptam să îmi placă atât de mult.

Acțiunea serialului se desfășoară într-o lume fantasy a epocii victoriene, unde locuitorii unui orășel sunt în pericol din pricina unor crime suspecte. V-am făcut curioși? Serialul este disponibil pe Amazon Prime, de unde vă recomand și The Marvelous Mrs. Maisel, un serial de comedie a cărui acțiune are loc în America anilor 50.

Plot serial Carnival Row

Carnival Row urmărește povestea unor creaturi mitice, care au fost nevoite să fugă și să se ascundă de război. Pe scurt, în prim plan se află un grup de zâne și încercarea lor de a supraviețui într-o lume unde toleranța lipsește cu desăvârșire.

Zânele nu sunt singurele creaturi fantastice din serial, iar oamenii și acestea încerc să conviețuiască. Evident apar conflicte, revolte și este indusă ideea că oamenii sunt superiori, în ciuda faptului că nu dețin puteri precum creaturiile cu care împart tărâmul.

Cara Delevingne joacă rolul unei zâne încăpățânate care se îndrăgostește de un soldat. Idila lor se sfârșește brusc, însă senimentele lor nu dispar. Cei doi se regăsesc într-un orășel din Republica Burgue, unde se petrec crime neobișnuite, iar creaturile sunt învinuite pentru sentimentul de nesiguranță care bântuie pe străzi.

Carnival Row este genul acela de serial care se învârte în jurul unor legende străvechi, însă reușește să îmbine perfect elementele mitologice cu problemele actuale ale societății. Am putea spune că încercarea de conviețuire dintre oamenii și creaturile serialului este de fapt o satiră a vieții reale. Problema imigranților și a lipsei de toleranță se regăsește în fiecare episod, iar analogiile sunt ușor de observat.

Când apare sezonul 2 din Carnival Row?

În 2019, Amazon a anunțat că a reînnoit serialul cu un al doilea sezon, însă nu se cunoaște cu exactitate anul lansării.

Primul sezon este compus din 8 episoade a câte o oră, iar acțiunea este una antrenantă, persoanejele se dovedesc a fi mai complexe decât am crede la prima vedere, iar deznodământul este unul neașteptat.

Sursă foto: IMDb, unde serialul are un rating de 7,9.

UPDATE 2021: Carnival Row a copiat Saga?

În 2020 citeam un articol despre cum serialul Carnival Row ar fi inspirat de povestea comic book-ului Saga scris de Brian K. Vaughan și ilustrat de Fiona Staples.

Saga este povestea unui război intergalactic, iar acțiunea are loc într-un univers haotic și îndepărtat. Protagoniștii, Alana și Marko, se îndrăgostesc deși sunt soldați din tabere rivale și fiindcă urmează să aibă un copil împreună decid să riște totul pentru o viață nouă, liniștită.

La prima vedere, Saga și Carnival Row seamănă destul de mult. Plot-ul este în mare același: protagoniștii sunt rivali, dar se îndrăgostesc iremdiabil, iar personajul feminin are aripi (la fel și în serial), în timp ce personajul masculin din Saga are coarne asemănătoare cu cele ale unor personaje din Carnival Row.

Saga #1
Copertă Saga volumul 1, sursa: editura-arthur.ro

Nu sunt în măsură să spun dacă serialul a copiat Saga sau nu, însă nu pot să neg faptul că există asemănări. Mie una mi-a plăcut serialul și am citit între timp 8 volume din Saga. În țara noastră au fost traduse primele două volume la editura Grafic, parte a Grupului Editorial Art.

Volumul 1 din Saga

Volumul 2 din Saga