Serial: American Crime Story | De ce merită să îl vezi

Serial American Crime Story
© Copyright 2015, FX Networks. All Rights Reserved.

American Crime Story este un serial american care prezintă povestea unor crime celebre, care au marcat istoria nației. Serialul are două sezoane, iar un al treilea se află în producție. Deși nu există vreo legătură între sezoane, sunt foarte bine executate, fiecare poveste fiind inspirată din fapte reale, iar personajele sunt interpretate impecabil de către actori.

American Crime Story este o antologie, fiecare sezon fiind prezentat ca o mini-serie care te va ține în suspans și care îți va oferi detalii vitale despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în unele dintre cele mai complicate anchete criminalistice din istoria Americii.

Serial American Crime Story – sezonul 1 (2016)

Primul sezon este intitulat The People v. O. J. Simpson și judecând după titlu, vă puteți da seama despre ce este vorba. O.J. Simpson este un jucător de fotbal american. Este o personalitate iubită de cetățeni, în special fiindcă este un om de culoare care a reușit să îți facă un nume în industrie, într-o perioadă în care era considerat imposibil. Poreclit the Juice, O.J. Simpson a fost implicat în ceea ce avea să devină unul dintre cele mai mediatizate procese din istorie.

O.J. Simpson nu este Ted Bundy, însă fanii nu au întârziat să îl apare în momentul în care a fost acuzat de uciderea fostei soții și a concubinului acesteia. Procesul devine și mai interesant deoarece jucătorul american se bucură de sprijinul unei echipe extraordinare de avoați, printre care și regretatul Robert Kardashian. În serial, rolul lui Kardashian în revine lui David Schwimme, în timp ce avocatul Robert Shapiro este interpretat de inegalabilul John Travolta.

American Crime Story – sezonul 2 (2018)

The Assassination of Gianni Versace (2018)

Sezonul 2 – The Assasination of Gianny Versace – este preferatul meu. De această dată este vorba de ancheta care privește uciderea designerului Gianni Versace. Eu personal nu știam că a fost omorât, prin urmare, nici cât de mediatizat a fost întreg cazul sau cât de ciudat a fost abordată întreaga situație.

Prinderea criminalului este considerată și astăzi, una dintre cele mai mari fail-uri ale sistemului de justiție din America. Din păcate, deși era vorba de o crimă sângeroasă, petrecută în plină zi, iar probele nu erau tocmai inexistente, ancheta a fost greoaie deoarece Gianni Versace era gay. Oricât de dur ar părea, indiferent cât de important a fost ca om și creator în societate, soarta sa a fost una tristă.

Sezonul acesta îi aduce pe ecran pe Édgar Ramírez, Ricky Martin, Penelope Cruz și Darren Criss. Recomand serialul oricui adoră genul acesta de producții care urmăresc crime celebre, dar și iubitorilor de modă.

Știri despre American Crime Story sezonul 3

Umătorul sezon ar fi trebuit să prezinte evenimentele de după Urganaul Katrina, însă FX a anunțat în februarie 2019 că sezonul 3 va aborda un alt subiect. În pofida temei prezente atât în titlu cât și în primele două sezoane, următorul va aborda de fapt un scandal sexual în care a fost implicat Bill Clinton. Așadar, un nou capitol pentru serialul American Crime Story se va intitula A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President. Va avea premiera în data de 27 Septembrie 2020 și va fi disponibil pe Netflix.

Sursă foto: IMDb