Recomandare manga Perfect World de Rie Aruga

Manga Perfect World

Manga Perfect World a fost creată de Rie Aruga și publicată în anul 2014. Am găsit-o total întâmplător, atrasă fiind de stilul de desen. De asemenea, este o manga destul de scurtă, fiind ușor de parcurs în întregime chiar și într-o zi. Cu toate astea, mie mi-a luat ceva mai mult să o termin deoarece povestea este una tristă.

Manga Perfect World

Protagoniștii sunt Ayukawa Itsuki și Kawana Tsugumi, aceștia fiind și cei despre care cititorul va afla cele mai multe detalii, restul personajelor neavând roluri importante.

Pe scurt, cei doi s-au plăcut când erau mici, însă life happens și după ce au absolvit nu s-au mai văzut o lungă perioadă de timp. El activează ca arhitect, iar ea ca designer de interior. La o cină cu colegii, dă întâmplător de el, prima ei iubire. Întrevederea lor nu se prezintă cu fluturași, ci cu un șoc, deoarece Ayukawa nu mai este același băiat. El este acum într-un scaun cu rotile, iar din acest punct, putem înțelege cu toții că idila lor nu va fi deloc ușoară.

Opinie personală

Povestea este frumoasă, tristă, însă a dat dovadă și de momente fără logică. Din moment ce protagonistul este invalid, este destul de ciudat faptul că personajul feminin se comportă ca în orice altă manga Romance, așteptarea mea fiind aceea de a vedea o fată mult mai matură, dacă nu de la început, măcar să văd o evoluție. Este o manga bună de lecturat și o gură de aer proaspăt în comparație cu poveștile veșnic lovey-lovey și conflicte superficiale.

Manga Perfect World are în total 9 volume, care prezintă o perioadă ceva mai lungă din viața personajelor, acoperind astfel tot ceea ce este necesar pentru ca cititorul să afle detalii vitale. Este ușor de citit, povestea este înduioșătoare, dar nu lipsesc nici momentele de cliffhanger, care te vor face să îți dorești să ajungi cât mai repede la următorul capitol.