Recenzie ROAR de Cecelia Ahern

Recenzie ROAR

ROAR este o carte compusă din 30 de povești, însă nu voi face câte o recenzie pentru fiecare. Este o carte diferită față de orice altceva am mai citit de la Cecelia Ahern și m-a uimit formatul. Nu este perfectă, dar clar este ceva ce mi-a stârnit apetitul pentru mai multe astfel de lecturi.

De la autoarea irlandeză mă aștept de fiecare dată la un roman de dragoste. Povești bine închegate, personaje complexe și puțină comedie. Însă ROAR este altceva, o carte care nu îți permite să te atașezi de personaje fiindcă imediat cunoști un altul.

Recenzie ROAR

ROAR este compusă din 30 de povești despre 30 de femei. Deși sunt diferite, femeile acestea au ceva în comun. Ceva ce au făcut, le-a provocat o malformație, le-a făcut dă dispară, ori le-a dat puteri de care nici nu aveau idee. Deși pare de domeniul SF-ului, iar metaforele sunt duse la extrem, fiecare poveste este inspirată din lucruri reale, cu care femeile chiar se confruntă zi de zi, ceea ce transformă lectura într-una extrem de profundă și interesantă.

Ce mi-a plăcut?

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că am avut parte de ceva diferit, de o lectură impresionantă, plină de semnificații și povești cu greutate. A fost plăcut pentru mine să revin la autoarea mea favorită din liceu, iar stilul de scriere m-a uimit. Am avut impresia că autoarea se metamorfoza odată cu povestea, iar personalitatea puternică a femeilor chiar strălucea.

Ce nu mi-a plăcut?

Nu toate poveștile au fost pe placul meu. Câteva au fost plictisitoare, sau chiar exagerate. Însă dacă alegeți să citiți poveștile separat, nu toată cartea dintr-o suflare, cred că o să vă placă mai mult. La început citeam câte o poveste pe seară, iar apoi le-am tot adunat și au început să îmi displacă, deoarece fix preferatele mele durau cel mai puțin.

Cartea o găsiți online: