Recenzie Neadaptații magici de Neil Patrick Harris

Recenzie Neadaptații magici

M-am reapucat recent de serialul How I Met Your Mother și trebuie să recunosc că și la a doua vizionare tot pentru Neil Patrick Harris mă uit. Mare mi-a fost mirarea când am aflat că actorul a scris o carte pentru copii, care a devenit între timp o serie, dar eu am apucat să citesc doar primul volum, intitulat Neadaptații magici.

Crezi în magie?

Probabil majoritatea oamenilor înțeleg prin magie trucuri cu cărți, scamatorii, scoaterea unui iepure din joben, cine știe, poate chiar și alba neagra. Jokes aside, indiferent de felul în care tu vezi magia, cartea Neadaptații magici nu este doar despre misterul din spatele unor trucuri, deși vei găsi și astfel de detalii în paginile sale.

Recenzie Neadaptații magici

Cartea prezintă povestea unui băiețel talentat, bun la suflet și care își dorește din tot sufletul să își găsească locul în societate. Din păcate, după moartea părinților săi, Carter (protagonistul) rămâne în grija unchiului Sly, iar viața lui nu este deloc ușoară.

Unchiul Sly se enervează des și nu are întotdeauna cele mai bune intenții. Acesta se folosește de talentul său de magician pentru a face rău celor din jur prin furt și înșelăciune. Sătul să își vadă unchiul cum își folosește talentele în scopuri rele, Carter decide să fugă și să se descurce pe cont propriu.

În încercarea sa de a supraviețui, Carter se confruntă cu tot felul de probleme pe care nu le luase în calcul când a fugit: foamea, lipsa unui adăpost și singurătatea. În drumul său dă de o trupă de circari care seamănă destul de mult cu unchiul Sly (la comportament), dar și de niște copii pasionați de magie.

Copiii ajung rapid să se împrietenească și să își împărtășească unul altuia poveștile, trucurile de magie știute și planurile de viitor. Grupul lor va primi denumirea de neadaptații magici, iar povestea devine rapid tot mai antrenantă și plină de întorsături de situație.

Eu personal văd această carte ca pe o poveste despre prietenie, dar și despre lecții de viață importante pentru copii, precum veșnica bătălie dintre bine versus rău. Mi-a plăcut să o citesc și să petrec ore bune alături de Carter și gașca sa de neadaptați, iar ilustrațiile au făcut întreaga experiență și mai interesantă.

De unde poți cumpăra cartea?

Neadaptații magici a apărut în țara noastră în septembrie 2019 la editura Arthur, în cadrul colecției Orange Fantasy. Este recomandată copiilor cu vârsta cuprinsă între 12-14 ani, dar asta nu m-a oprit din a citi cu sufletul la gură.