Recenzie: Pecetea morții de Veronica Roth

recenzie carte

Momentan citesc Pecetea morții de Veronica Roth, de care probabil ați auzit datorită seriei Divergent. Sunt foarte entuziasmată de această carte și nu mai am răbdare până o termin ca să scriu despre ea.

Lansată în ianuarie 2017 și repejor prezentă și în rafturile librăriilor românești datorită editurii Leda Edge, mi-a furat ochii cu coperta ei albăstruie și titlul captivant. Am primit-o cadou tocmai fiindcă de fiecare dată când intram în Cărturești mă opream la ea. M-am apucat să o citesc prin iulie, dar mi s-a părut greu de parcurs. Am fost atât de dezamăgită, căci aflasem de carte de la Anitanna, iar eu chiar cred în recomandările oamenilor pe care îi urmăresc. Vă las recenzia ei aici.

Răzgândirea

Încerc să citesc ce am deja în bibliotecă și mai ales fiindcă a fost primită cadou, am decis să îi mai acord o șansă. Tare mă bucur că am făcut asta, căci acum o car cu mine peste tot. Iar cartea nu e chiar mitică, fiind destul de greu de ținut într-o singură mână. Mi se păruse inițial greu de parcurs datorită numelor greu de reținut. Acum o ador și abia aștept să dau paginile pentru un nou capitol.

Plot

Îi avem pe Akos, Cyra și Ryzek și nu, nu e triunghi amoros. Cyra și Akos sunt de pe planete diferite, dar el și fratele său sunt răpiți datorită puterilor lor. Fiecare om din galaxie are 2 caracteristici esențiale. Prima este destinul, imposibil de schimbat. Asta nu este valabil și pentru Ryzek, fratele Cyrei care dorește să își schimbe destinul. A doua este puterea dată de harul-flux. Ca să nu dau prea multe spoilere, voi spune doar că Cyra și Akos au puteri complementare, fapt ce îi va apropia. Nu este o poveste de dragoste tipică. E vorba mai mult de prietenie, onoare și dragostea pentru familie.

Cyra și Rizek sunt shoteți, iar Akos și Eijeh sunt thuvetiști. S-ar putea să fi pocit numele…Planete diferite, culturi și limbi diferite care nasc conflicte. Protagoniștii de exemplu sunt dușmani datorită sângelui care le curge prin vene, dar cu toate astea se înțeleg. În timp ce cei care le sunt rude se îndepărtează tot mai mult.

Este o carte plină de mister, dar care îți dezvăluie treptat câte un nou detaliu care să te ajute să înțelegi ce se întâmplă. Îmi place că povestea este prezentată prin prisma mai multor personaje, iar acțiunea se petrece de-a lungul a multor sezoane/ani. O să revin la final pentru recenzia completă.

Cartea o găsiți aici la prețul de 32 de lei, dar stați cu ochii pe elefănțel pentru reduceri. Cu toate astea, prețul e bun fiindcă este ediție hardcover. De asemenea, se zvonește că în 2018 apare partea a doua.

 

P.S. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, nu uitați să dați un follow aici:

[wdi_feed id=”1″]