Recenzie: Pecetea morții de Veronica Roth partea a II a

Vă povesteam cu două săptămâni în urmă de romanul Veronicăi Roth – Pecetea morții.  Am terminat de ceva timp cartea și vreau să îmi arunc aici frustările, căci nu am prieteni care să fi citit cartea. Pe goodreads părerile sunt împărțite și recunosc, am mixed feelings.

ATENȚIUNE NAȚIUNE ACEASTĂ POSTARE CONȚINE SPOILERE! DACĂ NU AI CITIT/ SIMȚI NEVOIA SĂ DECAPITEZI PE CINEVA CÂND AUZI DE SPOILERE…TE ROG APASĂ X (COLȚ DREAPTA SUS)

Povestea de dragoste dintre Cyra și Akos debutează stângaci. Nu mi-au dat impresia că vor dezvolta astfel de sentimente în timp. Ușor-ușor s-a ajuns și la povestea de dragoste dintre cei doi, dar la început puteam să bag mâna în foc că va fi de fapt despre prietenie și încredere. But no…

Este un roman stufos și doldora de detalii, dar cu toate asta nu consider credibillă îndrăgosteala lor. Am văzut apropierea lor. Le-am înțeles nevoia de a se atașa de cineva, dar nu mi s-a părut că a curs firesc acțiunea. Poate și fiindcă erau mai multe planuri narative simțeam anumite goluri în poveste. Cred că nu m-am făcut înțeleasă, așa că am să fac apel la amintirile voastre cu colegii ăia care spuneau că nu se suportă deloc și peste ceva timp îi vedeai bot în bot. Exact așa sunt Akos și Cyra!

Putem să vorbim despre mama lui Akos? Unde a dispărut? De ce? De ce nu și-a anunțat familia? Tot ce se întâmplă în carte se datorează faptului că familia e mai presus de orice. Nu și pentru tipa asta se pare. Reapare de nicăieri și din mamă denaturată devine dintr-o dată interesată de soarta copiilor ei. Cam târziu fetiță.

Romanul s-a terminat brusc, în plină fkin acțiune și m-a lăsat cu foarte multe întrebări pe vârful limbii. Am să exclud faptul că eram foarte aproape de o scenă de sex între protagoniști, dar Veronica Roth a decis să o lase pe altă dată.

Teoria mea – Eijeh

Nu știm mai nimic de Eijeh. Este un personaj care apare constant, dar cu toate astea, nu știm dacă și-a căpătat puterile în întregime, dacă mai are amintiri legate de Akos, dacă este păpușa lui Ryzek sau (tobele vă rog) să fie invers? De ce Akos vorbește shotetă? Să nu fie oare fiul  legitim? Dar apoi îmi amintesc de faptul că Ryzek îi spune Cyrei că nu este descendenta familiei regale. De aici eu trag două concluzii: 1. Akos și Cyra sunt mai apropiați decât credem (i smell something bad) ori 2. Eijeh nu este spălat pe creier.

Refuz să cred că Eijeh (care se presupune a avea puteri impresionante) a fost creat doar ca să ajungă păpușa lui Ryzek. Să își revină la final și să treacă de partea băieților bun ar fi cam prea clișeic zic eu. Chiar sper să am dreptate :))

Nu găsesc pe vastul interneț părerile altor cititori. Așa că dacă ai citit cartea și vrei să împărtășim idei, te rog contactează-mă 😀

Cartea o găsiți aici la prețul de 32 de lei, dar stați cu ochii pe elefănțel pentru reduceri. Cu toate astea, prețul e bun fiindcă este ediție hardcover. De asemenea, se zvonește că în 2018 apare partea a doua.

 

P.S. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, nu uitați să dați un follow aici.