Recomandare manga: Namaikizakari

Namaikizakari

Nu sunt o mare fană manga, dar Namaikizakari de Mitsubachi Miyuki mi-a atras atenția și cumva m-a convins să trec de primul volum.

Încerc să diversific ceea ce citesc, iar când sunt obosită, ori nu am chef de un subiect serios, prefer să aleg benzi desenate, ori manga. De la Nana și Vampire Knight încoace, nu am mai reușit să citesc manga. Lucrurile s-au schimbat luna aceasta, când am dat de Namaikizakari pe mangarock.com.

Este o manga ongoing, ceea ce înseamnă că încă se lucrează la ea, iar în momentul de față numără 96 de capitole. A apărut în anul 2013 și aparține genurilor Romance, School, Shoujo, și Sports. Acțiunea se petrece într-un liceu, unde echipa de baschet se luptă cu celelalte licee pentru a ocupa un loc cât mai bun în clasament. Focusul este concentrat pe povestea romantică dintre protagoniști: Naruse Shou și Machida Yuki.

Machida este cea care se ocupă de bunăstarea și optimismul echipei de baschet (not kinky at all, i promise) Pe scurt, îi ajută cu curățenia, programarea meciurilor și antrenamentelor, pregătește echipamentele și îi încurajează urlând la ei de pe bancă. Naruse este nou venit în liceu și este cu un an mai mic decât Machida. Interesant este că Machida devine “manager” al echipei de baschet fiindcă este îndrăgostită de căpitanul echipei. Bineînțeles că lucrurile se schimbă odată cu apariția lui Naruse pe teren.

El este extrem de talentat, dar delăsător și dezvoltă un interes deosebit pentru Machida. dialogul dintre cei doi este slăbuț, protagonista fiind timidă și cu idei mult prea fixe, în timp ce el este direct și mult mai relaxat când vine vorba de exprimarea sentimentelor. Cu toate astea, relația lor se dezvoltă frumos și trece prin fiecare etapă tipică vârstei.

Între cei doi intervin ambiții, gelozii și multe meciuri de baschet pierdute. Deseori întâmplările sunt de-a dreptul puerile și lipsite de logică, dar tipice unei manga de acest gen. Să nu vă mire dacă la un moment dat se vor lupta 3 băieți pentru inima tipei. Povestea nu este creată să surprindă sau să ofere lecții de viață. Scopul este de a arăta latura drăgălașă dusă la extrem a timidității și de a crea cadre romantice posibile doar în manga/anime,

Mie una mi-a plăcut foarte mult din moment ce am ajuns la zi cu capitolele în vreo 3 zile. O recomand oricui dorește o manga light, numai bună de citit în metrou.

Manga Namaikizakari are un scor de 8,11 pe myanimelist, ceea ce este destul de bine ținând cont că aveți de aștept capitole întregi până cei doi ajung să se țină de mână.