Cișmigiu – Bistro La Etaj

Începutul de lună a fost unul rozaliu datorită vizitei la Cișmigiu – Bistro La Etaj, restaurantul de la etajul 6 din cadrul Hotel Cișmigiu.

Făcusem rezervarea de joi și imediat cum am pășit în clădire, am fost întâmpinați de domnii de la pază care ne-au spus cu calm: Este închis! 

Șoc și groază! Cum să fie închis? Am făcut rezervare! E prima oară când venim! Cum să avem așa ghinion?

Aparent fusese curățenie generală și într-adevăr închiseseră localul. Noi ne-am încăpățânat să urcăm totuși. Astfel am ajuns să fim primii clienți ai acelei seri. Am admirat decorul, mobila bombonicioasă și ne-am bucurat de răfsățul ospătarilor pentru maxim 10 minute căci după deja s-a aglomerat. A fost minunat să avem localul doar pentru noi ca să ne putem holba în voie la detalii.

Cișmigiu – Bistro La Etaj câștigă detașat la capitolul decor de vis. Pe scarile veți fi întâmpinați de un perete de trandafiri cu inscripția amour. Totul este roz pudrat, scaunele sunt confortabile, iar la intrare stă impunător un pian de culoarea unui macaron. Mobila este visul oricărei instagrammerițe, iar atenția la detalii este uluitoare. Pe fiecare masă există un ziar și până și acelea sunt de un roz pudrat.

Mâncare și servire

Meniurile sunt evident roz, de inspirație franțuzească și cu prețuri de am venit să facem poze pentru Instagram. Recunosc, noi ne-am aventurat doar la burger și prăjituri, căci preparate precum Les Pappardelles sună extrem de fancy. Pe partea de băuturi aveți de unde alege, belșug și bogăție!

Trecând peste meniul franțuzit la care chiar nu mă pricep, țin să menționez că servirea este impecabilă. De la postura chelnerilor, felul în care te întâmpină și îți vorbesc, până la modul în care primești nota de plată. Angajații de la Cișmigiu – Bistro La Etaj sunt de o eleganță și de un bun simț cà la carte!

Cât despre prețuri, vă spun sincer că nu este genul de local în care eu m-aș duce să mănânc săptămânal. Însă ținând cont de locație, decor, serviciile oferite și dacă mai e și ziua de salariu…merită din plin! Cea mai bună parte este că fiind un Bistro nu aveți nevoie de foarte multe vizite pentru a putea gusta tot ce este în meniu.

În concluzie, mi-a plăcut foarte mult să le calc pragul. Este genul de loc în care te duci să mănânci bine, să servești un pahar de vin alături de cei dragi și să te asiguri că știe tot Instagramul că ești în sârșit în rând cu lumea. Lăsând gluma la o parte, decorul este ideal pentru poze. Abia aștept să mă întorc pe timpul verii pentru a admira priveliștea.

Btw, de ceva timp scriu și pentru Bucharest Journal, așa că dacă vreți să aruncți un ochi pe articole olecuță mai obiective scrise de subsemnata, mulțumesc în avans.