Film: Alita Battle Angel/ Îngerul războinic (2019)

Film Alita Battle Angel Îngerul războinic (2019)

Filmul Alita: Battle Angel este o producție Century Fox semnată de James Cameron și Robert Rodriguez care va apărea în cinematografele românești începând cu data de 15 februarie.

Destule detalii tehnice, cum e filmul de fapt? Merită, nu merită?

Plot Alita: Battle Angel

Filmul debutează cu doctorul Ido în vizită la groapa de gunoi Glina. Ok, nu chiar aoclo, dar tot la o groapă de gunoi. Nu găsește CD-uri vechi cu Salam, ci rămășițele unei  tinere cyborg. Acesta o ia acasă și o repară, folosind corpul creat pnetru răposata sa fiică. Evident că doctorul o va iubi ca pe propria sa fiică și că asta mică o să se răzvrăteasăc, doar e rebelă. Însă relația tată-fiică dintre cei doi evoluează foarte frumos și avem parte de câteva scene emoționante.

Alita, protagonista interpretată impecabil de actrița Rosa Salazar, se trezește într-un oraș necunoscut. Din păcate nu își amintește nimic, iar filmul se transformă treptat într-o luptă a ei de a afla cine este de fapt. Pe parcursul filmului aceasta își amintește frânturi din viața anterioară, însă destul pentru a înțelege că va intra în bucluc.

Pentru o fată cyborg nu este prea inteligentă. În sensul că se îndrăgostește de primul venit. Nu, nu de doctorul Ido, ci de Hugo. un băiat misterior cu o motoretă cu o singură roată. Astfel apare și povestea de dragoste, un deliciu pentru spectatori fiindcă cei doi sunt de fapt niște adolescenți care se luptă cu forțele răului. Indiferent de gravitatea situaților, de tehnologia folosită, ori de corpurile lor tehnologizate, fac aceleași stângăcii pe care le-ar face orice tânăr.

Merită să mergi la cinema să îl vezi?

Clar da, mai ales că îl poți vedea și la IMAX. Mie una mi-a plăcut foarte mult, dar pentru că a durat mai mult de două ore, evident că am ratat câteva minute din film cu un drum la toaletă. Dacă fix în acele minute filmul a zbârcit-o, asta e. Pe mine m-a ținut (aproape) ținuită în scaun curioasă care va fi următoarea mișcare a Alitei. M-a amuzat ideea că un cyborg să poate îndrăgosti de un muritor, dar îi înțeleg necesitatea într-un film care vrea să și vândă. Poate până aici v-am dat impresia că este un film siropos, dar nu e chiar așa. Sunt foarte multe scene cu bătaie și veți vedea mult sânge. Veți vedea mâini, picioare, inclusiv capete tăiate fără vreo ezitare. Dacă genul de anime mecha v-a atras când erați mici, clar filmul alita este pentru voi. *mecha genre involves robots in battles*

Filmul este inspirat din seria manga realizată de Yukito Kishiro. Din ce am citit pe internet acesta s-a declarat extrem de mulțumit de faptul că personajele create de el au ajuns vedete de cinema. Pentru artiștii japonezi este o onoare să fie menționați la Hollywood fiindcă vorbim de industrii cu public total diferit.

Și dacă tot nu v-am convins, aflați că Dua Lipa a scos o piesa pentru soundratck-ul acestui film. Are we good now?