Mini-recenzie Mica enciclopedie Hygge + Lykke

recenzie mica enciclopedie hygge

Mica enciclopedie Hygge este o carte care prezintă felul în care danezii au reușit să se despartă de stresul cotidian și să ducă o viață liniștită, lipsită de griji și plină de mici bucurii.

Am citit cartea Mica enciclopedie Hygge și continuarea sa, Lykke, din dorința de a afla diverse trucuri care să mă ajute să fiu mai calmă și să mă bucur de ceea ce am. De asemenea, m-au atras din punct de vedere vizual, fiindcă aceste cărți sunt niște mici opere de artă, care par desprinse de pe Pinterest. Sunt de mare ajutor și când ești în căutarea de idei de decor minimalist, în stil scandinav.

Înainte de toate, să răspundem la cea mai importantă întrebare:

Ce înseamnă hygge?

Hygge este un stil de viață. Ca definire, am putea spune că înseamnă cozy, confortabil, ori arta unei vieți liniștite, specifică poporului danez.

Acum că am aflat ce este hygge, m-a ajutat cu ceva această carte? Am să fiu sinceră și am să spun că nu. Mi-a plăcut să o parcurg și simt uneori nevoia să răsfoiesc din nou. Lectura este una ușoară, fontul este mare, apar multe poze, iar cartea este împărțită pe capitole scurte, fapt ce facilitează citirea rapidă. Cu toate astea, simt că am obținut informații mai importante în cea de-a doua parte, lykke, care se poate traduce drept fericire.

Ca să vă dați seama de diferențe, hygge abordează tot ceea ce înseamnă elementele acelea care te pot ajuta să creezi o atmosferă confortabilă și obiceiurile danezilor în această direcție. În timp ce lykke explică prin exemple concrete cum au reușit danezii să devină unii dintre cei mai fericiți oameni din lume. Și pentru ca lucrurile să fie și mai serioase, află că autorul Meik Wiking lucrează la Institutul pentru cercetarea fericirii din Copenhaga.

Cărți din aceeași colecție:

  • Mica enciclopedie Hygge
  • Arta de a-ți crea amintiri

Poți achiziționa cărțile scrise de Meik Wiking de pe următoarele site-uri: