Film Durante la tormenta/ Mirage – disponibil pe Netflix

film Durante la tormenta

Durante la tormenta este un film spaniol lansat primăvara anului 2019. Pelicula este disponibilă pe Netlfix și se încadrează în genurile dramă, mystery și romance. Pe platformă îl veți găsi și sub numele englezesc de Mirage.

Este genul acela de film pe care l-am descoperit la întâmplare, dar care a ajuns să îmi placă foarte mult. Deși joacă în el și Álvaro Morte, trebuie să vă atenționez de pe acum că nu seamănă cu nimic din ceea ce ați văzut în La Casa de Papel.

Film Durante la tormenta – Plot

În Durante la tormenta îl avem ca protagonist pe Nico, un băiețel de 12 ani pasionat de casete video. Acesta locuiește alături de mama sa Maria, cu care duce o viață simplă, ca orice alt copil de vârsta sa. În seara de 9 noiembrie 1989, când o furtună electrică acaparează cerul, Nico este martor al unei scene macabre care are loc în casa vecinilor.

La 25 de ani distanță apare în prim plan Vera Roy, o femeie care încearcă să își împartă timpul între familie și jobul de asistentă medicală. Odată mutată într-o nouă casă, aceasta descoperă lucrurile rămase de la foștii proprietari într-o debara, printre care și casete video. Astfel va avea să descopere cine era Nico și ce i s-a întâmplat de fapt. Din acest punct încep o serie de evenimente stranii, demne de scenariile SF, dar pe care trebuie să vă las să le descoperiți singuri, ca să nu vă dau spoilere.

Merită văzut?

Cu siguranță! Este un film captivant, ușor confuz la început, dar care reușește să îmbine într-un mod frumos temele abordate. Fiecare nou detaliu vă va duce mai aproape de deznodământul uluitor și vă veți simți absorbiți de felul în care poveștile Verei și a lui Nico ajung să se întrepătrundă, chiar dacă au loc la 25 de ani distanță.

Cast Durante la tormenta

În acest film joacă actori precum Adriana Ugarte, Chino Darín, Javier Gutiérrez și Álvaro Morte pe care îl știți drept El Profesor din La Casa de Papel.

La momentul scrierii articolului, filmul Durante la tormenta avea o notă de 7,4 pe IMDb. *Tot de pe IMDb este și fotografia.